Investeringssubsidie in 2023 mogelijk voor 1 isolatiemaatregel
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
25 augustus 2022

ISDE-subsidie wordt verruimd

Vanaf 1 januari 2023 kunnen woningeigenaren ook voor één maatregel ISDE-subsidie aanvragen. Het budget voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing wordt jaarlijks vastgesteld. 

De ISDE-subsidie is er voor particulieren, zakelijke gebruikers en bepaalde producenten. Afhankelijk van de doelgroep kan een bepaalde subsidie worden aangevraagd. Zo zijn er bijdragen als er zonneboilers of (hybride) warmtepompen worden aangeschaft, en/of isolatiemaatregelen of aansluitingen op een warmtenet worden geregeld. 

Subsidie voor 1 isolatiemaatregel

Tot nu was het zo dat woningeigenaren minimaal 2 isolatiemaatregelen moesten treffen om in aanmerking te komen voor ISDE-subsidie. Dat wordt volgend jaar dus anders. Vanaf 2023 is het voor een eigenaar-bewoner ook mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen als er vanaf 2 april 2022 één isolatiemaatregel gerealiseerd is. In dat geval krijgt de woningeigenaar tot 15% van de kosten als subsidie terug, mits de aanvraag voldoet aan de verder geldende voorwaarden.

Meer maatregelen verhoogt de subsidie

Wordt een isolatiemaatregel met een tweede isolatiemaatregel gecombineerd, of gezamenlijk met een investering in een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting gedaan, dan blijft de subsidie net als nu tot 30% van de totale kosten.

Klanten goed informeren

Als u gevelisolatiewerkzaamheden uitvoert bij particuliere opdrachtgevers, dan kunt u uw klanten informeren over de aangepaste ISDE-subsidie. Geef daarbij het advies om van tevoren goed uit te zoeken waar de aanvraag aan moet voldoen. Op de website van RVO staat uitgebreide informatie over de isolatiemaatregelen voor woningeigenaren. 

Deel dit artikel: