De meest gestelde vragen over het NOA-lidmaatschap
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA

Wat voor jou als rompslomp of gedoe voelt, is voor NOA gesneden koek. Dat waar jij wakker van ligt, geeft ons juist energie. Ook als het pittig wordt. Wij helpen je graag bij een geschil met een klant, met juridisch advies, bij HR-zaken en typische ondernemersvraagstukken. Alle werkdagen kun je met ons bellen, mailen en chatten; geen vraag is ons te gek. We zijn tussen 08.30 en 17.00 uur bereikbaar op 0318-547373, info@noa.nl en via de chat rechts onderin deze pagina.

Als NOA-lid ben je gerechtigd om het NOA-logo te voeren en kun je je profileren met NOA-Afbouwgarantie of NOA-Natuursteengarantie. Ieder NOA-lid bespaart zich de kosten van merkregistratie (circa € 475,- voor het vastleggen van een woord- of beeldmerk/logo en een Europese deponering bedraagt € 1299,-) én kan meevaren op de merkbekendheid van NOA. Op het besloten ledengedeelte kun je de logo’s downloaden, of bel 0318-547373, dan mailen we je het gevraagde logo.

NOA-leden hoeven niet zelf algemene voorwaarden op te laten stellen door een jurist, want dit heeft NOA al gedaan. Als startende ondernemer bespaar je vanaf € 349,- aan kosten, om deze voorwaarden te laten maken. Daarnaast kost het € 19,75 per jaar om leveringsvoorwaarden te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Wil je algemene voorwaarden bij de rechtbank deponeren of wijzigen, dan betaal je € 132,- griffierecht. Als lid bespaar je jaarlijks minimaal € 39,50 omdat je gebruik kunt maken van de zakelijke én consumentenvoorwaarden, die NOA heeft gedeponeerd. Je kunt de voorwaarden hier downloaden.

Statistisch bekeken heeft iedere ondernemer eens in de 3 jaar wel een juridisch getinte kwestie, waarbij het nodig is om expertise in te roepen. Je kunt met je vragen altijd terecht bij onze NOA-helpdesk. Als de vraag door specialisten moet worden beantwoord, word je doorverbonden met de NOA-huisadvocaten. Het eerste telefonische consult is gratis. Als wordt afgesproken dat de huisadvocaat je verder adviseert of begeleidt in een juridisch geschil, dan bespaar je met een NOA-lidmaatschap € 25,- per uur op de kosten van het advocatenconsult (gemiddeld € 200,- a € 250,- per uur).

NOA onderhandelt voor alle werkgevers in de afbouwbranche met de vakbonden over de collectieve arbeidsovereenkomst voor werknemers. Door de CAO-Afbouw zorg je goed voor jouw werknemers en hou je ze optimaal inzetbaar. De CAO-Afbouw is algemeen verbindend verklaard; dit betekent dat alle bepalingen in de cao ook moeten worden toegepast door bedrijven met personeel die géén lid zijn van NOA. Je vindt de CAO-Afbouw hier.

NOA komt in allerlei gremia en bij organisaties op voor de belangen van ondernemers in de afbouw. Denk aan het behoud van kleinschalig onderwijs in onze sectoren, het beheersbaar houden van premiestijgingen van de pensioenen, certificering, vakmanschap en technische zaken. Collectieve belangenbehartiging is niet uit te drukken in een vast bedrag, maar het is zeker dat er door dit werk heel veel zaken praktisch worden geregeld waar een individuele ondernemer geen tijd of oog voor heeft.

NOA komt in Den Haag op voor de belangen van de afbouw en gespecialiseerde ondernemers. We zijn ook lid van koepelorganisatie MKB-Nederland en onze voorzitter heeft daar zitting in het bestuur. Speciaal voor alle leden zonder personeel is NOA aangesloten bij VZN, de belangorganisatie voor zelfstandigen in Nederland.

We zouden graag een lange succeslijst publiceren van lobbyactiviteiten, maar veel onderwerpen vergen om een jarenlange - hetzij ononderbroken - aanwezigheid om een zekere mate van invloed op besluitvorming te hebben. Maar denk aan zaken als het lage BTW-tarief op stucwerk, de loondoorbetalingsplicht bij ziekte, het behoud (en betaalbaar houden) van onze kleinschalige vakopleidingen en nog veel meer: download hiervoor de samenvatting van onze politieke agenda.

Onderschat nooit het voordeel van een groot zakelijk netwerk. Volgens onderzoek van ABNAmro speelt bij 83% van de zelfstandigen zonder personeel het netwerk een belangrijke rol en 31% van de ondernemers komt via het bestaande netwerk aan opdrachten. Als lid van NOA heb je direct zo'n 1500 concullega’s om mee samen te werken, om kennis mee uit te wisselen en elkaar te helpen wanneer dat gewenst is. Ook zijn er meer dan 80 producenten, leveranciers en dienstverleners bij NOA aangesloten, die regelmatig hun noviteiten en acties met leden delen. Het netwerk van NOA reikt natuurlijk nog veel verder: er zijn veel contacten met andere branches en organisaties die jou verder kunnen helpen.

Met een NOA-lidmaatschap bespaar je vanwege onze ledenvoordeelpartners op de kosten van verzekeringen, juridische bijstand, boekhouding, personeelszaken, mobiliteit en allerhande artikelen en gereedschappen. Door handig gebruik te maken van de producten en diensten van de NOA Ledenvoordeelpartners verdien je je NOA-lidmaatschap al snel terug. Denk aan de aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen, het NOA-brandstofcollectief en de 10% korting die je als NOA-lid automatisch ontvangt als je gebruik maakt van de technische diensten van TBA. Wij selecteren onze partners op hun prijs-kwaliteit verhouding, maar ook op gunstige voorwaarden, serviceniveau en eventuele ervaring met onze afbouwsectoren. Bekijk alle ledenvoordeelpartners in onze overzichtelijke folder.

NOA-leden worden tweewekelijks op de hoogte gehouden via een digitale nieuwsbrief, ontvangen 5 keer per jaar het NOA-vakblad en kunnen 24/7 terecht op de website met een speciaal besloten ledengedeelte. Ondernemers hebben op deze manier ontzettend veel informatie en praktische tools tot hun beschikking. Als je dat als ondernemer allemaal zelf bij moet houden, dan heb je daar een dagtaak aan. Leden van de hoofdsector Natuursteen krijgen bij hun NOA-lidmaatschap niet alleen het NOA-magazine maar ook een gratis abonnement op het Natuursteen Vakblad.

Naast de hoge prijzen kunnen ook levensgebeurtenissen gevolgen hebben voor ieders financiële situatie. Denk aan samenwonen, een huis kopen, een kind krijgen, uit elkaar gaan, ziekte, ontslag en het overlijden van een partner. Op www.wijzeringeldzaken.nl vind je tips om beter rond te komen, energie te besparen en te sparen voor onverwachte uitgaven, toekomstplannen en pensioen.

Op www.Geldfit.nl/NOA kun je checken hoe financieel fit je bent en hoe je meer grip kunt krijgen op geld. Je kunt medewerkers op deze site attenderen. Daar staat bijvoorbeeld ook aangegeven welke organisaties in een woonplaats gratis hulp aanbieden bij geldzorgen. Wil je liever iemand spreken? Bel of chat dan gratis met Geldfit via 0800-8115. Door je NOA-lidmaatschap kun je gratis van deze dienst gebruik maken.