Opleiding start september 2022 in Vroomshoop
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
23 juni 2022

Opleiding plafond- en wandmonteur

NOA Opleidingsbedrijf Afbouw Oost Nederland start komend schooljaar in samenwerking met het ROC van Twente de BBL-opleiding plafond- en wandmonteur in Vroomshoop. Bedrijven kunnen nu werknemers aanmelden voor de opleiding, maar zich ook melden bij het opleidingsbedrijf als er interesse is om een student een werkplek te bieden.

Studenten voor de plafond- en wandopleiding kunnen vanaf september 2022 bij het ROC van Twente de BBL-opleiding volgen. Er wordt dan gemiddeld 4 dagen in de week bij een leerbedrijf gewerkt en 1 dag worden er lessen gevolgd op school. De student kan bijvoorbeeld in dienst van het NOA Opleidingsbedrijf Afbouw komen en werken bij een aangesloten leerbedrijf. Of de werknemer is al in dienst en kan dan nu middels deze opleiding een officieel MBO-diploma op niveau 2 halen. Komend schooljaar beginnen er meerdere studenten aan de opleiding, ook die al enkele jaren werkzaam zijn in de sector. 

Over de opleiding

Naast de verplichte vakken Nederlands, rekenen en burgerschap wordt door middel van vaktheorie, e-learnings, praktijkopdrachten en gastlessen door de studenten kennis gemaakt met allemaal verschillende typen wanden en plafonds en gaan er zelf ook mee aan de slag. Hoe verder de opleiding vordert, des te moeilijker de systemen worden. Zo worden leerlingen van de opleiding een breed inzetbare vakman. Bij de opdrachten zijn echte praktijksituaties het uitgangspunt. Deze situaties worden niet alleen vaktechnisch bekeken, maar bijvoorbeeld ook met het oog op de omgang met klanten of het juist voorbereiden van de werkzaamheden. De opleiding besteedt aandacht aan de volgende typen wanden en plafonds:

  • Vaste wanden en plafonds
  • Systeemplafonds
  • Demontabele wanden

De opleiding wordt door de sector Plafond- & Wandmontage mogelijk gemaakt, waardoor schoolgeld, leermiddelen etc. worden vergoed. Het is mogelijk om een werknemer aan te melden, die al in dienst is bij het eigen bedrijf. Ook kan ervoor worden gekozen om een student via het NOA Opleidingsbedrijf Afbouw in te huren of onder te brengen en zo te laten deelnemen aan de opleiding.

Meer info en aanmelden

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Albert KleinJan van NOA Opleidingsbedrijf Afbouw Oost Nederland, of Arno Scheffer van ROC van Twente. 

 

Deel dit artikel: