Informatie voor consumenten
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA

NOA voor particulieren

‘Afbouwen’ is een ruim begrip. Voor welke producten en werkzaamheden kunt u bij een gespecialiseerde afbouwer terecht? En waar moet u op letten om bij een natuursteenbewerker zeker te zijn van echt vakwerk? Op onze pagina’s voor particulieren willen we u zo goed mogelijk van dienst zijn.

Wat is ‘afbouw’?

Voor de één is afbouwen een complete verbouwing van een woonhuis, voor de ander is dat het aanbrengen van een ‘finishing touch’. Ook voor het ontwerp en de uitvoering van een persoonlijk grafmonument kunt u bij een selecte groep van onze leden terecht. Onze bedrijven zijn meestal gespecialiseerd in één van onze sectoren, te weten Stukadoren, Vloeren & Terrazzo, Natuursteen of Plafond- & Wandmontage. Het zijn echte vakmensen, die precies weten hoe én op welke manier ze uw wensen kunnen vertalen tot een concreet eindproduct. Natuurlijk kennen onze vakmensen ook weer andere specialisten, zodat zij met advies, kennis en een goed netwerk kunnen zorgen dat u precies krijgt waar u naar op zoek bent.

Deze werkzaamheden vinden plaats na de ruwbouwfase van een gebouw of woning, met name als het gebouw wind- en waterdicht is. Denk dan aan stucwerk, plafonds, gipsblokken of kalkzandsteen scheidingswanden, dekvloeren en (kunststof) gietvloeren, maar ook terrazzo, natuurstenen vloeren en aanrechtbladen, inbouwverlichting, akoestische panelen en brandwerende bekleding. Weet u nog niet precies welke werkzaamheden u wilt laten uitvoeren? We helpen u graag op weg:

Een nieuwe vloer? U hebt de minste kans op scheurvorming als u het opstookprotocol en afkoelprotocol volgt!


Onno de Vries | senior technisch deskundige TBA

Handige checklist!

Waar moet u op letten bij het selecteren van een stukadoor, vloerenlegger of terrazzo-, natuursteen-, of allround afbouwbedrijf? Gebruik onze checklist en vergroot zo de kans op vakwerk.

Naar de checklist

Consumentenvoorwaarden

Uw NOA-vakman heeft verstand van zaken en geeft u het juiste advies. Hij staat garant voor zijn werk. Elk NOA-bedrijf hanteert consumentenvoorwaarden, waar duidelijk de rechten en verplichtingen van u - als particuliere opdrachtgever - en het bedrijf, de opdrachtnemer, staan.

Naar de consumentenvoorwaarden

NOA-garantie

Als consument verlangt u goede kwaliteit van product en dienst. Dat verdient u ook! Omdat u slechts enkele malen in uw leven een nieuwe vloer, aanrechtblad, plafond, stucwerk, of natuurstenen grafwerk koopt, is het belangrijk dat u goed wordt geïnformeerd, zodat duidelijk is wat u mag verwachten. Daarom bieden we u NOA-Afbouwgarantie en NOA-Natuursteengarantie.

Lees meer over de NOA-garantie

Lage btw

Er zijn regelingen waarbij voor stucwerk, isolatiewerkzaamheden aan woningen en enkele vloeren het lage btw-tarief van 9% mag worden gerekend. Oplettendheid is geboden, omdat er aan de verschillende regelingen andere voorwaarden worden gesteld. We geven graag uitleg.

Meer over lage btw

Geschillencommissie

Mocht er onverhoopt een geschil ontstaan tussen u en het NOA-bedrijf, waar u onderling niet meer uit komt, dan kunt u de zaak voor leggen aan de Geschillencommissie Afbouw of Natuursteen in Den Haag. Lees veelgestelde vragen over hoe de Geschillencommissie werkt.

Meer info over Geschillencommissie Afbouw en Natuursteen