Doorlopend programma
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
19 maart 2019

Innovatieplein

Op de AfbouwVakdag kunt u op het innovatiepodium allemaal innovaties bekijken, die succesvol worden toegepast in de afbouw. Er is een doorlopend programma waar de volgende innovaties vertoond en uitgelegd worden.

TijdOmschrijving
10.30 uurFinishbox
10.55 uurVloerenrobot
11.20 uurErgonomische bok
11.40 uurInnovatieve stofzuiger
11.50 uurWerken op hoogte met stelten
12.10 uurPallettiller
12.30 uurExoSkelet
12.55 uurScaffMover
13.15 uurHolografische projectie op de bouwplaats
13.45 uurHet gebruik van chips in de vloeren
14.30 uurFinishbox
14.55 uurVloerenrobot
15.20 uurErgonomische bok
15.40 uurInnovatieve stofzuider
15.50 uurWerken op hoogte met stelten
16.10 uurPallettiller
16.30 uurExoSkelet
16.55 uurScaffMover
17.15 uurHolografische projectie op de bouwplats
14.45 uurHet gebruik van chips in vloeren

Holografische projectie op de bouwplaats

De 3D-tekening live op de bouwplaats! Met een 3D-bril is de 3D-tekening met de werkelijkheid te combineren en kun je bijvoorbeeld zonder in te meten zaken exact op zijn plaats zetten/installeren. En: je kunt dan ook meteen zien dat onderdelen op de verkeerde plek staan….

Het gebruik van chips in vloeren

Chips heb je in alle soorten en maten. Je hebt chips die licht en donker kunnen detecteren, of de temperatuur of het gewicht op de vloer kunnen meten. Door het slim toepassen van de juiste chips kan de eigenaar van de vloer zien hoe bezoekers zitten, staan of lopen (winkels) en hoe auto’s bijvoorbeeld in een parkeergarage staan of rijden. Er zijn tal van andere toepassingen te verzinnen, waarmee kostenbesparing gerealiseerd kan worden, of gebruikersgedrag kan worden gemonitord.

Ergonomische bok

Simpele hulpmiddelen kunnen zorgen voor een grote lastenverlichting van de werkers. Een nieuw bokje voor de opslag van gipsplaten kan daar misschien ook een voorbeeld van zijn.

ExoSkelet

Een exoskelet ondersteunt je lichaam waardoor het risico op overbelasting van spieren - en dus ook arbeidsuitval - wordt voorkomen. Kom de voorbeelden bekijken op het Innovatieplein!

Finishbox

Het afwerken van naden tussen gipsplaten gaat razendsnel. Het kan nog sneller. Niet voor alle toeschouwers bruikbaar, maar wellicht wel voor u.

Innovatieve stofzuiger

Bij het legen van een zak gips of cement in de kuip kunnen er flinke stofwolken ontstaan. En dat is arbotechnisch niet verantwoord. Om dit te voorkomen zijn er simpele oplossingen verzonnen. We gaan er één van laten zien.

Pallettiller

De onderste zakken gips of cement mogen volgens de huidige regelgeving (A-blad) niet van een pallet worden getild. Men moet daarvoor te diep bukken. Ooit was er een idee om hier iets voor te verzinnen. Dat laten we zien. Deze innovatie is alleen nooit verder doorgezet. Is dat terecht, of niet? Het is een oplossing om een pallet te tillen zonder stroom of hulp van de

ScaffMover

Als een rolsteiger moet worden verplaatst, dient men eerst af te dalen tot de grond, de steiger te verplaatsen en daarna weer naar boven te klimmen. De Scaffmover lost dit probleem op, want met behulp van dit apparaat kunt u de rolsteiger verplaatsen, terwijl u er op staat.

Vloerenrobot

Een dekvloer maken zonder op de knieën te gaan? Enkele van de oplossingen zijn de elektrische rei en de vloerenrobot. Over de vloerenrobot zijn er ontwikkelingen te melden. De nieuwste vloeren robot komt “on stage”.

Werken op hoogte met stelten

Stelten een innovatie? Nee! Toch zijn er heel veel mensen nog steeds huiverig om op deze manier de hoogte in te gaan. Onterechte angst? Wellicht. Enkele werkers, die de stelten dagelijks gebruiken, laten u zien dat het heel gewoon kan zijn. En dat je er slim en efficiënt mee kunt werken.

Het innovatieplein vindt u op de beursvloer, tegenover de stand van Afbouwkeur (nummer 307).

Website: AfbouwVakdag 2019
Deel dit artikel: