Download de presentaties
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
08 april 2019

PowerPoints van lezingen AfbouwVakdag

In het Theater van de Werkspoorkathedraal werden gedurende de AfbouwVakdag allerlei lezingen gegeven. Wilt u de PowerPoint presentatie van een bepaalde lezing nog even terugkijken? Of inzien, omdat u de lezing heeft gemist? Dan kunt u ze onderstaand downloaden.

10:30 - 10.45 uur - Lisette Niemeijer-Denisse van De Amersfoortse

Hoe blijf je inzetbaar? Goede afbouw begint met goed onderhoud!

Wat maakt inzetbaarheid van werknemers beter? Wat is de rol van werkgevers? Hoe blijven we inzetbaar tot onze AOW. Hoe gaan werknemers de vraag stellen: “Hoe lang MAG ik nog werken?” Lisette Niemeijer-Denisse heeft al 30 lol in haar werk bij De Amersfoortse en dat gunt ze iedereen. Ze maakt presentaties, workshops, webinars over alle onderwerpen die duurzame inzetbaarheid ademen aan een ieder die het (niet) wil horen.

Download PowerPoint-presentatie

11:00 - 11.15 uur - Wim le Comte van DocSure

Risico’s en verplichtingen bij het inhuren van ZZP-ers, uitzendkrachten en buitenlanders

Het inhuren van ZZP-ers, uitzendkrachten en buitenlanders in de bouwsector heeft het laatste decennium een enorme vlucht genomen. Veel ondernemers hebben echter niet de kennis en middelen om de bijbehorende risico’s en verplichtingen goed te managen. Wim le Comte, oprichter van Docsure.nl, praat u bij met tips en trics.

Download PowerPoint-presentatie

11:30 - 11.45 uur - Hetty Vermeulen van vhp human performance

Is verticaal platen (binnenkort) in strijd met de wet?

Standaard gipskartonplaten zijn door hun gewicht wettelijk gezien te zwaar om alleen te tillen. Onderzoeksrapporten uit binnen- en buitenland en druk van I-SZW om het tillen van gipskartonplaten tot beneden de grenswaarde van 25 kg is in 2015 voor de sector aanleiding voor nader onderzoek geweest. Hetty Vermeulen (MSc en Europees geregistreerd ergonoom) werkzaam bij vhp human performance toont de resultaten van dat onderzoek en gaat in op de vervolgstappen die er vervolgens in gang zijn gezet.

Download PowerPoint-presentatie

12:15 - 12.30 uur - Ton Borrenbergs van Bovatin

De rol van het professionele tegelzetbedrijf in de veranderende wereld

Wat is de invloed van licht, warmte, lucht, vocht en geluid bij de uitvoering van tegelwerken? Is een ondergrond blindelings te vertrouwen? Wanneer moet je ondergronden herkennen, testen en beoordelen? Ton Borrenbergs behandelt deze vragen en gaat in op de rol van de professionele tegelzetter in het dagelijkse krachtenspel van hem met de aannemer en de lijm- en tegelleveranciers.

Download PowerPoint-presentatie

12:40 - 12.55 uur - Richard Smink en Stefan Westendorp van Atradius Credietverzekering

Het bouwvolume stijgt. Stijgt het aantal faillissementen ook?

Ondanks dat het bouwvolume stijgt, heeft het traditioneel bouwbedrijf het lastig. Kredietverzekeringsmaatschappij Atradius ziet het aantal claims toenemen. De in het verleden door aannemers aangenomen werk kan niet meer voor de begrote prijs gemaakt worden. Door gebrek aan personeel en bouwmaterialen stijgen materiaalprijzen en uurtarieven. Waakzaamheid is geboden! Richard Smink en Stefan Westendorp kunnen er alles over vertellen.

Download PowerPoint-presentatie

13:05 - 13.20 uur - Linda ten Katen van Health2Work

Worden we allemaal Robocop?

Ontwikkelingen gaan razend snel. Soms is fysiek werk erg zwaar. Niet alles is op te lossen met standaard hulpmiddelen. Wat als we de mens kunnen versterken? Dat is precies wat een exoskelet doet: ondersteuning bieden bij zware taken. Werken boven het hoofd wordt heel eenvoudig met Skelex en krom staan is niet meer nodig met de Chairless chair. Ook nieuwsgierig? Linda ten Katen laat het u zien.

Download PowerPoint-presentatie

13:30 - 13.45 uur - Bart van der Vorst van NOA

Kunt u het zich veroorloven geen lid van NOA te zijn?

NOA neemt werk uit handen. We denken mee, kennen wetten en regels, leveren kennis en slimme tools en brengen u in contact met de juiste mensen. NOA regelt die dingen waar u geen zin in hebt, het te druk voor heeft. We zijn er ook voor al uw individuele vragen over bijvoorbeeld arbeidsomstandigheden, ontslagzaken en ziekteverzuim en bieden juridisch advies en een incassoservice. Als NOA-lid weet u dat natuurlijk allemaal, maar de AfbouwVakdag wordt ook bezocht door ondernemers die nog geen lid zijn. Aan die bezoekers legt Bart van der Vorst de voordelen van het NOA-lidmaatschap uit.

Download PowerPoint-presentatie

13:55 - 14.10 uur - René Mijling van MIJtech kunststofvloeradvies

Vloeistofdichte vloer. Een potentieel explosiegevaar?

Een chemicaliën opslag in een ATEX area wordt voorzien van een vloeistofdichte coating / gietvloer. De klant krijgt een mechanisch sterke, chemicaliënbestendige, anti-slipvloer. De klant is blij. Hij laat een vloeistofdicht inspectie uitvoeren en de vloer wordt voorzien van een certificaat vloeistofdicht. Iedereen blij? Niet helemaal! Hoe zit het met de elektrostatische spanningsopbouw en de kans tot vonk overslag in deze EX zone? Vergeten? René Mijling attendeert u in deze voordracht op zaken die u zeker niet mag vergeten!

Download PowerPoint-presentatie

14:20 - 14.35 uur - Toine Visker van NOA Opleidingsbedrijf Afbouw

Opleiden biedt uw bedrijf veel voordelen

Aanwas in uw bedrijf is niet zo ingewikkeld en risicovol als vaak gedacht wordt. Toine Visker vertelt u op welke wijze NOA Opleidingsbedrijf Afbouw u ondersteunt. Want hoe gaat u om met de “Generatie Z”? Met het NOA Opleidingsbedrijf Afbouw kunnen u en uw leerling gewoon lekker doen waar jullie goed in zijn: Een mooi, kwalitatief goed en profijtelijk werk realiseren.

Download PowerPoint-presentatie

15:00 - 15.30 uur - Drs. Taco van Hoek van Economisch Instituut voor de Bouw

De afbouwsector in een veranderende bouwwereld

Kan de afbouwsector de sterke groei de komende jaren blijven vasthouden? Zijn er belangrijke verschillen tussen de deelsectoren van de afbouw te verwachten? Kan er nog voldoende arbeid worden gemobiliseerd? En zet de trend richting steeds meer flexibilisering nog verder door? Welke rol speelt duurzaamheid en circulariteit daarbij en wat betekent dit voor de relatie met opdrachtgevers en strategische partners? CAO-partijen Afbouw lieten het EIB dit onderzoeken en Taco van Hoek presenteert de resultaten.

Website: AfbouwVakdag 2019
Deel dit artikel: