Uitreiking tijdens Afbouw Vakdagen
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
15 augustus 2023

Afbouw Innovatieprijs

Heb je een innovatief idee, waarvoor je graag geld wilt winnen om dit plan tot uitvoer te brengen? Ding dan mee naar de Afbouw Innovatieprijs 2023. Het Platform visie en strategie voor de Afbouw reikt deze prijs voor de eerste keer uit tijdens Afbouw Vakdagen op 8 en 9 november 2023 in Evenementenhal Gorinchem.

Tijdens de laatste cao-onderhandelingen hebben NOA, FNV en CNV Vakmensen gezamenlijk besloten dat de innovatie van producten en diensten in de sector bevorderd moet worden. Destijds is daarvoor de Subsidieregeling Innovatie Afbouw geïntroduceerd. Zowel afbouw breed als per deelsector kan een subsidieverzoek worden ingediend. Hierbij gaat het onder meer om het verbeteren van producten en diensten, het introduceren van nieuwe werkwijzen, digitalisering van werkprocessen of verbetering van arbeidsomstandigheden en kennisontwikkeling. Omdat het werk daardoor vernieuwend, slimmer of minder belastend kan worden gedaan.

Innovatiekracht stimuleren

De Afbouw Innovatieprijs is een initiatief van het Platform visie en strategie voor de Afbouw, een samenwerking van fabrikanten en afbouwprofessionals binnen NOA. De Innovatieprijs ligt in het verlengde van de Subsidieregeling, om de innovatiekracht binnen afbouwbedrijven aan te moedigen en uiteindelijk te stimuleren. Aanvragers die een grote mate van betrokkenheid hebben bij (deelsectoren van) de Afbouw komen hiervoor in aanmerking. Deze kunnen worden ingediend bij het Platform voor Visie en Strategie voor de Afbouw. Zij zullen ook de inzendingen voor de Afbouw Innovatieprijs 2023 beoordelen. Het winnende project krijgt een projectcoördinator aangewezen om de voortgang te bewaken en het project met een positief resultaat af te ronden.

“Dus heb jij een fantastisch idee wat nu misschien niet van de grond komt, omdat het niet meteen winstgevend is, of niet Afbouw breed inzetbaar is? Maar heeft het bijvoorbeeld wél een belangrijke toegevoegde waarde voor een bepaalde sector? Meld je project dan nu aan voor de Afbouw Innovatieprijs”, aldus Bob Buijs, secretaris van Platform Visie en Strategie van de Afbouw. “Uit alle inzendingen bepaalt een vakjury welke innovatie prijswinnend is en waarvoor geld beschikbaar komt om dit ten uitvoer te brengen.”

Inschrijving geopend

Geïnteresseerden kunnen hun project met een onderbouwing indienen. Ieder ingediend voorstel wordt beoordeeld door de onafhankelijke jury. Waar nodig zal er om aanvullende informatie gevraagd worden. Uit de aangemelde projecten wordt uiteindelijk een top 3 vastgesteld door de jury. Deze bedrijven worden uitgenodigd om op 9 november tijdens de Afbouw Vakdagen in Gorinchem hun project te pitchen en na afloop wordt de winnaar van de Afbouw Innovatieprijs 2023 bekend gemaakt.

Voorwaarde is wel dat een projectvoorstel onderbouwd wordt ingediend en nog niet is opgestart of afgerond. De deadline voor het inschrijven is vrijdag 22 september. Voor vragen kan contact worden opgenomen met Bob Buijs, per mail of op 06-82117490.

Meedoen aan de Afbouw Innovatie Prijs? Inschrijven kan hier.

Deel dit artikel: