Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
30 maart 2021

Zeer hoge akoestische prestaties voor zwevende dekvloeren

Het specialisme van begunstigend lid ISMT is het beheersen van contactgeluiden en trillingen in gebouwen. Hierin bieden zij een totaaloplossing en projectbegeleiding, waardoor een vloerenbedrijf zekerheid heeft over de akoestische prestatie die vooraf in een Akoestisch Prestatie Rapport wordt aangegeven. Het optimaliseren van het akoestisch comfort is altijd het gemeenschappelijk doel. Het reduceren van contactgeluid is ook een veel voorkomende uitdaging bij CLT-/houtbouw.

Bestaande houten- (renovatie/transformatie) en CLT-vloeren (nieuwbouw) hebben een lagere massa ten opzichte van betonnen vloeren. Om te kunnen voldoen aan de bouwbesluiteisen (of hoger) zullen akoestische maatregelen moeten worden getroffen. 

Speciaal voor dergelijke lichte constructies is Isolgomma Highmat ontwikkeld om zeer hoge akoestische prestaties te verkrijgen voor zwevende dekvloeren. Isolgomma Highmat is een combinatie van rubberen stroken in een plaat van polyestervezel. De panelen zijn eenvoudig en snel te verleggen en zorgen voor een optimale contactgeluidsreductie. Isolgomma Highmat kan worden verwerkt onder zowel een anhydriet- als zandcement-dekvloer.

Een recent voorbeeld is het project Werkspoor Paviljoen in Utrecht

Meer weten? Bel ISMT op 088-0184900 of mail naar sales@ismt-bv.com en ze vertellen u graag meer over de akoestische oplossingen.

Deel dit artikel: