Binnenkort op de markt
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
31 maart 2020

Vloerinnovaties van EPI Group

Begunstigend lid EPI Group is naar eigen zeggen al meer dan 30 jaar voorloper op het gebied van gietvloeren. Innovatie heeft het bedrijf gebracht waar ze nu zijn: producent en wereldwijd leverancier van A-klasse epoxy- en PU-vloeren voor woningen, utiliteit, de industrie en de sportsector. In het eigen hightech lab van EPI Group in Houten wordt dagelijks gewerkt aan nieuwe oplossingen waarbij kwaliteit, gemak en comfort centraal staan. Enkele innovaties die u binnenkort op de markt kunt verwachten:

EPI Cortica: Linoleum re-invented

Een nagenoeg onderhoudsvrije vloer voor scholen, kantines, ziekenhuizen en bedrijfsruimtes. Het periodieke onderhoud, strippen of polymeren, is niet meer noodzakelijk. Daardoor is de continuïteit gewaarborgd. EPI Cortica is een ideale uv-stabiele combinatie van design en duurzaamheid.

Terrazzo look met voordelen van een gietvloer

De nieuwe EPI Gusto en EPI Rocca Floors zijn de nieuwste designvloeren van EPI. Deze vloeren hebben een terrazzo look, maar bieden de eigenschappen van een gietvloer: ze zijn super sterk, comfortabel en de vloeren gaan gerust 30 jaar mee.

PU-cement en (PU-)MMA

De EPI FORCEM PU-cementvloer is geschikt voor de zware industrie en is bestand tegen een extreem hoge mechanische, chemische en thermische belasting. Hierdoor is EPO in staat om bijvoorbeeld de voedselindustrie, waar hygiëne en veiligheid hoog in het vaandel staan, ook van vloeroplossingen te voorzien. Sinds 1 januari is EPI exclusief Silikal distributeur in de Benelux voor de vloeren en waterdichtingsproducten op basis van MMA en PU-MMA . De kenmerken van MMA en PU-MMA producten zijn de snelle uitharding (+-30 minuten) ook bij zeer lage temperaturen, de goede chemische bestendigheid tegen zuren en basen en de goede reputatie in de voedselverwerkende nijverheid.

Deel dit artikel: