Een toekomstgerichte gietdekvloer
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
31 maart 2020

Vloer van gegranuleerde hoogovenslak

Begunstigend lid Ecocem is al jaren koploper in de productie van duurzame oplossingen in de betonindustrie waarbij CO2-reductie en gunstige MKI-waardes centraal staan. Eco2floor is het nieuwe innovatieve product dat recentelijk op markt is gebracht. Met eco2floor, gebaseerd op het gebruik van gemalen, gegranuleerde hoogovenslak, combineert Ecocem de voordelen van de bestaande vloertechnologieën, zonder de nadelige eigenschappen. En met een enorme CO-reductie ten opzichte van een traditionele zandcement dekvloer als resultaat.

Het is een toekomstgerichte gietdekvloer, het concept sluit perfect aan op de tendens naar circulair bouwen. Aan het einde van de levensduur kan een gebouw gesloopt worden, waarbij de eco2floor vloer simpelweg samen met het betonpuin gerecycled kan worden. Steeds meer aannemers zien de voordelen in van de duurzame gietdekvloer van Ecocem.

“Eco2floor geeft veel minder overlast op de bouw en heeft een zeer lage krimp, Vloerenbedrijven kunnen tot wel 1.000 m2 (!) per dag verwerken. Door het korte drogingsproces kan de afbouw veel sneller starten dan in vergelijking met bijvoorbeeld een anhydrietvloer. Een ander groot voordeel ligt in het gebruik van eco2floor in de zogenaamde natte ruimtes zoals toilet en badkamer. De gehele oppervlakte dus eenvoudig en tijdbesparend doorgieten met één product", aldus Ecocem.

Deel dit artikel: