Dispensatie voor diploma's en certificaten
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
21 januari 2021

VCA dispensatie

Door de lockdown kunnen VCA- en SOG-examens niet meer zoals gebruikelijk doorgaan. Daarom heeft het SSVV, de erkende certificatie-instelling, de dispensatieregeling geherintroduceerd. Dit betekent dat diplomahouders van wie het diploma in de periode 15 december 2020 tot en met 9 februari 2021 verloopt, vooralsnog dispensatie krijgen tot 1 mei 2021. Tijdens deze periode mogen de diplomahouders tijdelijk met hun verlopen diploma blijven werken.

Dit geldt voor alle diploma's en certificaten in het Centraal Diploma Register: B-VCA, VOL-VCA, VIL-VCU, SOG-petrochemie en SOG-steigerbouw. Het CDR geeft bij diploma's die in de periode 15 december 2020 tot en met 9 februari 2021 zijn verlopen de volgende melding: 'Dit diploma valt onder de dispensatieregeling van de SSVV in verband met het coronavirus. Dit betekent dat de diplomahouder tijdelijk met zijn verlopen diploma mag blijven werken.'

Ook medewerkers van VCA- en VCU-gecertificeerde bedrijven die binnen drie maanden na hun indiensttreding hun diploma moeten halen en dit vanwege de lockdown niet kunnen doen, krijgen dispensatie tot 1 mei 2021. VCA-gecertificeerde bedrijven moeten deze medewerkers door een ervaren collega (met minimaal een VOL-VCA-diploma) laten begeleiden tot het moment dat zij succesvol examen hebben kunnen doen.

Deel dit artikel: