Goed educatief materiaal
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
28 mei 2020

Vakboek Stukadoortechnieken

De voorzitter van de NOA hoofdsector Stukadoren & Afbouw, Bart Briels, heeft het eerste exemplaar van het boek "Stukadoortechnieken" in ontvangst genomen. Ronald van Driel, directeur Savantis, reikte het aan hem uit.

Tijdens de opening van de bestuursvergadering van de hoofdsector Stukadoren & Afbouw op 26 mei jl. reikte Ronald van Driel, directeur Savantis, het herziene vakboek Stukadoortechnieken uit. “Het is zeer gepast om de eerste exemplaren uit te reiken aan het bestuur van de NOA hoofdsector Stukadoren & Afbouw, want het boek heeft met uw vaktechniek te maken”, zo vertelde Ronald van Driel.

Het oude vakboek uit 2007 is met het dit nieuwe exemplaar compleet vernieuwd en op niveau van de huidige technische stand. Het vakboek bevat de meest voorkomende stukadoortechnieken en is uitgebreid met decoratietechnieken. Ook het stukadoorswerk buiten is toegevoegd. Het boek is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met mensen vanuit de sector, bedrijven, leveranciers, de scholen en Savantis. Ronald van Driel denkt dat dit boek “een mooie weerslag geeft van het vak stukadoren, dat bedrijven dit kunnen gebruiken als een handboek en dat met name de jeugd die in opleiding is hiermee goed educatief materiaal heeft en zich kan verdiepen in het vak.

Bart Briels, die als voorzitter van de hoofdsector het eerste exemplaar in ontvangst nam, voelde zich zeer vereerd. Gezien de noodzakelijke 1,5 meter afstand was er een gepaste en ludieke overhandiging. De sectorvoorzitter concludeert allereerst dat het vakboek zwaar is en er zeer indrukwekkend uitziet. Bart Briels bedankt de samenstellers voor de totstandkoming van het boek Stukadoorstechnieken: “Het is belangrijk dat we hierin de kennis hebben vastgelegd over ons mooie en diverse vak stukadoren”.

Maandenlang is er door een team van onderwijskundigen en inhoudsdeskundigen keihard gewerkt aan de herziene versie Stukadoortechnieken. En met resultaat! Met dit vakboek heeft de aankomende en ervaren stukadoor een compleet naslagwerk. Het gehele stukadoorproces komt in dit boek aan bod: van de juiste voorbehandeling tot de eindafwerking. Daarnaast bevat het boek oplossingen voor veelvoorkomende problemen die stukadoors tegen kunnen komen in hun werk. Zo kunnen stukadoors snel en eenvoudig informatie terugvinden om hun werk nog beter uit te voeren.

Online lancering

Op woensdag 3 juni om 15:00 uur presenteert Savantis tijdens een online lancering het herziene vakboek Stukadoortechnieken. Tijdens deze online lancering biedt de redactie een uniek kijkje in het vakboek en wordt het eindresultaat getoond. Aanmelden voor deze lancering kan op de website van Savantis. Alvast een voorproefje krijgen van dit herziene vakboek? In de webshop van Savantis is ook alvast een preview van het boek te bekijken.

Deel dit artikel: