Praktijkopleider van NOA Opleidingsbedrijf Afbouw
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
28 januari 2021

Traubstuc blijft Erkende Praktijkopleiding

Het Praktijk Opleidingcentrum Stucadoor Haaglanden van de broers Peet en Michel Traub blijft jongeren - die om wat voor reden dan ook moeite hebben met school of werk -  gewoon opleiden voor een baan als stukadoor. Ook nu de Raad van Toezicht van de Energieacademie het faillissement heeft aangevraagd. 

Het succesvolle Praktijk Opleidingcentrum Stucadoor Haaglanden van de gebroeders Traub participeerde sinds twee jaar in die stichting waarmee de gemeente Den Haag in twee jaar tijd 500 jongeren aan een baan wilde helpen. Daarvan zouden 120 een opleiding tot stukadoor volgen, anderen zouden opgeleid worden tot zonnepanelen-installateur of metselaar.

Mede door bestuurlijk wanbeleid spendeerde SEA in de  afgelopen twee jaar meer dan een miljoen euro gemeentesubsidie, maar werden er maar 17 jonge stukadoors opgeleid. Michel en Peet Traub gaan hoe dan ook door met het opleiden van jonge vaklui. “Dat deden we voorheen ook al met succes en dat zullen we blijven doen. We weten alleen nog niet of we in dit pand kunnen blijven.” 

In ons vakblad Afbouwzaken 2 is een groot artikel verschenen over de ondergang van de Haagse EnergieAcademie dat twee jaar geleden zo ambitieus begon, maar dat ten onder lijkt gegaan aan bestuurlijk falen. 

Deel dit artikel: