Aanzienlijke verkorting doorlooptijd
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
28 juni 2019

Tegellijm in silo

De bouw blijft zich in rap tempo ontwikkelen. Producten worden steeds sneller doorontwikkeld en revolutionaire, nieuwe producten worden geïntroduceerd. Decennialang ontwikkelt en produceert begunstigend lid Saint-Gobain Weber Beamix producten voor én met de verwerker. Ook in equipment wordt geïnnoveerd, want inmiddels worden Weber tegellijmen ook in silo geleverd.

Al in 1974 bracht Weber Beamix de eerste silo’s voor metselmortels op de markt. Daarna volgden meerdere innovaties op het gebied van equipment, zoals het BPTS (Beamix Pneumatisch Transport Systeem) waardoor droge mortel tot zo’n 100 meter vanaf de silo naar een mobiele ontvangstunit op de werkplek kan worden geblazen. Volgend op het BPTS werd ESM (Electronic Silo Management) ontwikkeld, een zelfdenkende en -communicerende silo die altijd gevuld is. Intussen heeft Weber Beamix ook speciaal voor Weber tegellijmen een silo ontwikkeld.

Aanzienlijke verkorting doorlooptijd

Door gebruik te maken van een silo wordt de doorlooptijd van een tegelproject aanzienlijk korter. Daarnaast verbeteren de omstandigheden doordat men niet handmatig hoeft te mengen. De hoeveelheid stof op de werkvloer en de lichamelijke belasting worden namelijk beperkt. Ook is er geen afval meer van lege verpakkingen. Een silosysteem leent zich uitermate goed voor projecten met grotere ruimtes, bijvoorbeeld winkels en supermarkten, expo ruimtes, (auto)showrooms en entree van hotels en ziekenhuizen. Er zijn twee tegellijmen in silo verkrijgbaar, webercol pro S en webercol snel.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten? Neem dan contact op met de afdeling verkoop van Weber via (040) 259 78 88 of ga naar www.weberbeamix.nl. Of download de brochure.

Deel dit artikel: