Een master in je vak
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
13 oktober 2020

Snel online leren met de masters van Knauf

Voor elk onderdeel van jouw vak hebben onze masters Raimond, Frank, Frans en Niels waardevolle verwerkingstips. Voor een nog beter eindresultaat.

Zo legt klusmaster Raimond uit wat het verschil is tussen een plafond met Stucplaten of Horizonboard, maar ook hoe je een scheve of ongelijke vloer egaliseert met Brio korrels. Om vervolgens op een slimme manier de Brio dekvloer te kunnen leggen. Wist je dat de Knauf Brio droge dekvloer ook heel geschikt is als basis voor vloerverwarming?

Als je een wand of plafond stuct, wil je natuurlijk dat je stucwerk een perfecte hechting heeft. Welke voorstrijk je gebruikt is daarbij bepalend en de keuze hiervoor is weer sterk afhankelijk van het type ondergrond. Stucmaster Frans legt in een korte instructievideo precies uit hoe je die keuze kunt maken. Wist je dat je daarnaast ook online kunt checken welke voorstrijk er op welke ondergrond moet en met welke gips je het beste kunt afwerken? Knauf noemt dit hun gips- en voorstrijkwijzer. Heb je vervolgens de stappen doorlopen en de Knauf gips- en voorstrijkproducten gecombineerd zoals wij het voorschrijven, dan geeft Knauf een 100% KnaufZeker prestatiegarantie af.

Werk je aan gevels, dan geven de instructievideo’s van Gevelmaster Niels inzicht in hoe je scheuren in de gevel voorkomt en hoe je bijvoorbeeld plugt bij welke afwerking. Ook laat hij zien hoe je de hoeklijnen op de gevel plaatst en waarom het belangrijk is om met diagonaalstroken een spanning verdelende laag aan te brengen.

Als je met een gipsspuitmachine werkt, is het handig om te weten hoe je nou op een eenvoudige manier bepaalde storingen voorkomt. Maar ook wat de morteldruk manometer nou precies is en waarom dit onderdeel op je machine zo belangrijk is. Machinemaster Frank demonstreert dit in de video’s over de gipsspuitmachine.

Wil je op bepaalde onderwerpen nog meer de diepte in? Schrijf je dan in bij de Knauf Akademie voor een (online) masterclass. Hier kun je je verdiepen in de theorie, maar ook meteen ervaren in de praktijk. Op 27 oktober kun je je inschrijven om te leren gieten met de Knauf PFT Ritmo L Turbo Screed. En op 18 november leer je in één dag werken met een gipsspuitmachine. Het kán en maakt je klus nog eenvoudiger! Meld je snel aan voor deze ‘Masterclass’ en word nóg beter in je vak.

Deel dit artikel:

Laatste nieuws