Ecophon biedt snel en kwalitatief bandrastersysteem
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
28 maart 2023

Renoveren met bandrasteroplossingen

Veel oudere kantoren zijn toe aan renovatie om weer te kunnen voldoen aan de normen en richtlijnen voor een gezonde werkomgeving. Vaak zijn deze oude kantoren uitgerust met een bandrastersysteem. Ecophon biedt met de Gedina™ D/A panelen een snelle en kwalitatieve oplossing om de ruimte ook akoestisch te optimaliseren.

We zien steeds vaker de trend dat oude kantoren worden gerenoveerd en getransformeerd naar nieuwe, gezonde werkplekken. In het programma van eisen speelt de akoestiek een steeds grotere rol. Begunstigend lid Ecophon heeft daarvoor speciale bandrasteroplossingen ontwikkeld. Daar waar lange panelen zijn gewenst, voldoet Ecophon Gedina™ aan de meest strikte functionele en esthetische eisen.

De panelen hebben een verdekte kantafwerking aan de lange zijden en een kant A (inleg) afwerking aan de korte zijden. De zichtzijde van het paneel is afgewerkt met een Akutex™ T coating die garant staat voor een hoge geluidsabsorptie en een hoge lichtreflectie van 84%. De rugzijde is voorzien van glasvlies.

Kenmerken van Ecophon Gedina™

  • Absorptieklasse A, ideaal voor open kantooromgevingen
  • Geverfde kanten
  • Lichtgewicht (slechts 1kg/m2) en daarom eenvoudig te installeren
  • Volledig recyclebaar
  • Montagevoordelen

De montage is snel en eenvoudig, omdat vaak het bestaande ophangsysteem kan worden gebruikt. Met de grote, lichtgewicht panelen maakt u moeiteloos meters. Prijstechnisch zit u ook goed, stelt Ecophon.

Referentieproject

Een mooi voorbeeld van een herbestemming via renovatie van een bestaand kantoor is de Monarch I in Den Haag, het huidige hoofdkantoor van het CAK. Hier werden de Gedina panelen toegepast. Op de website van Ecophon is te lezen hoe dit project tot stand kwam.

Omega ophangsysteem

Als er een nieuw ophangsysteem gewenst is, dan biedt Ecophon naast de panelen natuurlijk ook een geschikt ophangsysteem: de Omega van API Quick-Lock, onderdeel van Ecophon. Deze bandraster oplossing voor akoestische plafonds bestaat uit extra brede decoratieve profielen voor bevestiging van accessoires en wanden. Overigens biedt Ecophon graag klantspecifieke oplossingen en maatwerk, waardoor ze afbouwers veel werk kunnen besparen. Zo kunnen perforaties bijvoorbeeld vooraf aangebracht worden. Dit ontzorgt en garandeert een constant bouwproces.

Meer weten? Bezoek de productpagina van Ecophon Gedina, waar ook installatieschema’s staan vermeld.

Deel dit artikel: