Extra egaliseren is niet nodig
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
31 maart 2020

Renotex 3D System maakt zeer stille vloer mogelijk

Het Renotex 3D System van Schönox is een dunne hybride mortellaag in combinatie met een dun, driedimensionaal weefsel. Hieronder kan desgewenst een dunne, zwevende isolatielaag worden geplaatst waardoor er een contactgeluidisolatie-verbeterende vloer ontstaat (tot soms Delta Lin 15 dB) welke geschikt is voor de meest voorkomende vloerbekledingen.

Denk hierbij aan PVC-, linoleum- of rubberbekleding, maar ook parketbekleding of coatinglagen behoren tot de mogelijkheden. Na 48 uur kan de gladde en vlakke ondergrond worden voorzien van de gewenste PVC-bekleding. Een extra egaliseerlaag is niet meer nodig, want de vloer is al vlak genoeg door de uitstekende vloei- eigenschappen van de SCHÖNOX HS50 hybride egaliseer/nivelleerlaag.

Indien er geen isolerende maatregelen getroffen dienen te worden kan het systeem ook als zwevende vloer op draagkrachtige ondergronden worden aangebracht. Hierbij vormt geschikt folie dan een scheidingslaag bij bijvoorbeeld vervuilde ondergronden. Door het ontbreken van de isolatielaag kan men dan reeds in 14 mm dikte een belastbare vloer voor bovengenoemde vloerbekledingen realiseren.

Deel dit artikel: