Tot 1 oktober 2021
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
02 juni 2021

Reiskostenvergoeding onbelast

Het kabinet heeft besloten dat werkgevers vanwege de coronacrisis tot 1 oktober 2021 de vaste reiskostenvergoedingen onbelast mogen doorbetalen.

In onze branche wordt volop doorgewerkt en vertrekken de meeste werknemers voor dag en dauw naar een bouwplaats. Maar vanwege de oproep van het kabinet om zoveel mogelijk thuis te werken, wordt er door een groot deel van de Nederlandse werknemers niet gereisd tussen de woon- en werkplek. Desalniettemin kan er dus toch een onbelaste vaste reiskostenvergoeding worden verstrekt. 

Deze regeling, die het ministerie van Financiën in maart 2020 liet ingaan, zou eigenlijk op 1 januari worden stopgezet. Door de aanhoudende coronacrisis werd de regeling eerder al verlengd tot april en wordt nu voortgezet tot 1 oktober 2021. Hiermee wordt vooralsnog een administratieve last voorkomen en kunnen werkgevers tegemoet blijven komen aan reiskosten die werknemers ondanks het thuiswerken toch hebben. Voorwaarde voor het geven van de onbelaste vergoeding is dat de werknemers deze ook al voor 13 maart 2020 kregen

Deel dit artikel: