Even voorstellen...
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
26 januari 2022

Onze nieuwe gastvrije medewerkers bedrijfsrestaurant/zalencentrum

Sinds enkele maanden hebben we twee nieuwe gezichten in de kantine (zoals de meesten ons bedrijfsrestaurant noemen). Babs (47) en Rosita (40) zijn er niet alleen voor een heerlijke verse kop koffie, ze runnen samen het zalencentrum en verzorgen meer dan voortreffelijke lunches en maaltijden. We stellen ze graag aan u voor.

Wat doen jullie precies bij NOA?

“We beheren een luxe kantine”, spreken de dames in koor. “Eigenlijk zijn we een soort praathuis annex kantine; iedereen komt hier binnen alvorens aan het werk te gaan, een cursus of vergadering bij te wonen, of examen te doen. We zorgen voor koffie, thee en luxe versnaperingen én voor een luisterend oor”, meent Babs. “Als mensen specifieke wensen hebben, of er moet nog iets tussendoor geregeld worden, dan vinden we het leuk om daar snel op in te spelen”, vertelt Rosita. “En waarschijnlijk redelijk uniek voor een koffiejuffrouw; we lusten allebei geen koffie! Dus meldt het ons als je de koffie niet lekker vindt, want zelf proeven we die niet.”

Rosita van Stroe & Babs Haalboom
Rosita van Stroe & Babs Haalboom

Hoe ben je bij de NOA terechtgekomen?

“Ik zag de personeelsadvertentie in de plaatselijke krant, maar pas nadat mijn moeder er over begon dat dit echt wat voor mij was, maakte ik pas een sollicitatiebrief en CV”, legt Rosita uit. “Al tijdens het sollicitatiegesprek was ik helemaal enthousiast en ik kon snel beginnen.” “En bij mij zag mijn man de advertentie, die heel enthousiast was dat het geen weekendwerk is”, lacht Babs. “Ik ben wat later dan Rosita begonnen, want we gingen eerst nog op vakantie en ik wilde graag eerst een paar dagen proefdraaien voordat ik mijn baan op wilde zeggen. Maar ben superblij om nu bij NOA te werken!”

Jullie zijn nog maar kort bij NOA, maar wat zijn jullie eerste ervaringen met de vereniging en leden?

“Door corona zijn er nog niet zoveel bijeenkomsten en vergaderingen met leden, maar de mensen die hier over de vloer komen zijn allemaal vriendelijk. Het voelt als een grote familie, waar niemand boven een ander staat. Dat vind ik heel fijn”, zegt Rosita. “We moesten zelfs wennen dat we niet iedereen met u aan hoeven te spreken en dat we - als het uitkomt - gewoon met de collega’s kunnen lunchen”, vertelt Babs.

En wat vinden jullie tot nu toe het leukste aan je werk?

“Koken en alle ruimte voor creativiteit”, meldt Babs direct. “We krijgen de vrijheid om een nieuw broodje of andere gezonde snack te maken. Dat is zó leuk. Ik hou ervan om iets nieuws uit te proberen en vervolgens te zien wie wat precies lekker vindt.” “Ja, want we willen graag voor iedereen wat lekkers, dus houden we goed in de gaten wat gretig aftrek vindt en welke dingen iets minder”, vult Rosita aan. “En wat ik hier zo leuk vind: iedereen wordt blij van wat wij doen; het is zulk dankbaar werk!”

Kijken jullie uit naar de verhuizing; een hele nieuwe werkomgeving?

“Heeeeeeeeel erg!” roepen de dames. “We hebben er onwijs zin in, want we hebben een impressie gezien hoe het er in het nieuwe gebouw uit komt te zien: modern, veel groen, echt supergaaf. Laatst hadden we overleg over de keukenapparatuur. Ook dat is heel fijn, dat we daarbij betrokken worden en onze ideeën en inbreng mogen geven.”

Iets meer over Babs en Rosita: wat is jullie achtergrond en welke hobby’s hebben jullie?

Rosita: “Ik ben ruim 12,5 jaar getrouwd met Frans en onze zoon Kyano is 11. Mijn gezin staat bij mij echt met stip op 1. We houden alle drie van Formule 1 en zijn natuurlijk fan van Max. Ook wandel ik graag met onze hond en kijk ik er heel erg naar uit om straks weer spontaan te kunnen winkelen en een terrasje te pakken.”

Babs: “Ik hou enorm van koken, knutselen en bloemen. Heb vroeger mijn diploma’s voor bloemist gehaald, maar rolde bij toeval in de horeca en vond dat ook heel leuk. Ik ben getrouwd en mijn man heeft drie kinderen, waar we ook al kleinkinderen van hebben. Heerlijk om daar tijd mee door te brengen. Ik kom eigenlijk altijd tijd te kort omdat ik zoveel leuk vind om te doen.”

Tot slot, hoe omschrijf je jezelf?

Rosita: “Lastig om over jezelf te zeggen, maar ik kies voor spontaan, behulpzaam en zorgzaam.”

Babs: “Ik leef mijn leven graag als één grote hobby; door dagelijks dingen te doen waar ik blij van word, is iedere dag een goede dag.”

Deel dit artikel: