Nieuwe versie bedrijfssoftware Gilde Software in jubileumjaar
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
30 september 2019

Nieuwe versie bedrijfssoftware Gilde Software in jubileumjaar

Begunstigend lid Gilde Software introduceert een zogenoemde hybride versie. Bedrijfssoftware met een aantal functies die online werken, maar die ook samenwerkt met de Windows software.

“Bij onze eerste klanten installeerden we ons systeem nog in het goeie ouwe DOS”, vertelt algemeen directeur Hans Nooitgedagt. “Later hebben we de Windows-variant ontwikkeld, die nog steeds voor heel veel bedrijven perfect werkt. En nu komen we met een hybride versie. Bedrijfssoftware met een aantal functies die online werken, maar die ook samenwerkt met de Windows software.”

De hybride versie is geschikt voor alle devices, dus voor tablets en GSM én voor computers en laptops. Ofwel: geschikt voor kantoor maar ook voor mobiel werken. Het grote voordeel is dat klanten niet in één keer hoeven veranderen. Ze kunnen bijvoorbeeld op kantoor doorwerken zoals ze gewend zijn, terwijl de vakmensen bijvoorbeeld hun werkbonnen digitaal invullen. Op dit moment draait Gilde een pilot bij een aantal klanten om de online functionaliteit te perfectioneren. Als die pilots zijn afgerond, kan de uitrol van updates naar klanten met een onderhoudscontract worden opgestart.

Gilde Software werd in 1994 opgericht door Henri Polman en Ruud Nijland. Ruud gaat in 2020 met pensioen. Henri blijft actief als branchemanager en als ondernemer om ons systeem breder in te zetten. “Wel anders dan in de jaren ‘90”, zegt Henri. “We begonnen in de schildersbranche, maar inmiddels blijkt onze bedrijfssoftware een goede oplossing voor veel projectmatig werkende bedrijven. In een aantal branches hebben we een toonaangevende positie. Denk aan afbouw, installatie, dak, carrosserie en bedrijfswageninrichting, projectinrichting, vastgoedonderhoud, sloop & asbest en hekwerken. Ons extra is, dat we voor elke branche specifieke functies kunnen activeren in het Gilde-systeem.”

Deel dit artikel: