Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
01 april 2019

Nieuwe Mapei-lijn: Xtra

Begunstigend lid Mapei gaat in de komende periode de bestaande productlijn van egalines en reparatiemortel Ultraplan, Ultraplan Eco Plus, Planipatch en Fiberplan vervangen door de nieuwe Xtra-lijn. Deze geoptimaliseerde formule bevat in alle producten een nieuwe super-plastificeerder waardoor de producten beter vloeien en voor een gladdere oppervlaktestructuur zorgen. De nieuwe producten zijn te zien op de NOA Afbouwvakdag op 4 april in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.

Voor projecten met een dikte van 1 tot 20 millimeter wordt Ultraplan Plus vervangen door Ultraplan Xtra. De voordelen van de nieuwe lijn zijn dat de egaline klaar is voor installatie na 6 uur, tot een dikte van 5 millimeter. De totale dikte kan oplopen tot 20 millimeter. Ultrplan Xtra smeert gemakkelijk en kent een druksterkte van 40N/mm2, is goed schuurbaar en heeft absorberende eigenschappen voor dispersielijmen.

Voor projecten met een dikte van 1 tot 10 millimeter raadt Mapei de egaline Ultraplan Eco Xtra aan. Die vervangt de Ultraplan Eco Plus.

De reparatiemortel Planipatch gaat vanaf nu Planipatch Xtra heten en kan worden aangebracht tot een dikte van 20 millimeter in één laag.

De vezelversterkte egalisatiemortel voor diktes van 2 tot 30 millimeter Mapei Fiberplan gaat voortaan door het leven als Fiberplan Xtra. De egalisatiemortel heeft toegevoegde vezels en is net als Ultraplan Xtra klaar voor installatie na 6 uur, tot een dikte van 5 millimeter. De totale dikte kan oplopen tot 30 millimeter. Ultraplan Xtra smeert gemakkelijk en kent een druksterkte van 40N/mm2, is goed schuurbaar en heeft absorberende eigenschappen voor dispersielijmen. Kijk voor meer informatie op de website van Mapei.

Deel dit artikel: