Eibert gaat gezond met pensioen
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
04 februari 2021

Na 50 jaar fanatiek stukadoren vrolijk uitzwaaien!

Medewerker Eibert Everts is vorige week bij Afbouw Echten met ballonnen en vrolijkheid uitgezwaaid: hij mag met welverdiend pensioen! Dat mogen natuurlijk meer mensen, maar Eibert heeft 50 jaar lang enthousiast en fanatiek gestukadoord. 

Op zestienjarige leeftijd kwam hij als leerling stukadoor in dienst bij Stukadoorsbedrijf H. Klunder en Zn. in Hoogeveen. Daar heeft hij alle facetten van het stukadoorsvak geleerd. Eerst natuurlijk onder begeleiding van de ervaren stukadoors, maar later was hij degene die anderen de fijne kneepjes uitlegde. En Eibert ging graag mee met zijn tijd, dus zorgde hij er voor dat hij ook nieuwe machinetechnieken onder de knie kreeg. Hij was echt een fijne allround stukadoor-spackspuiter bij Klunder-Tappel bv in Hoogeveen.

Medewerker Eibert Everts bij Afbouw Echten
Medewerker Eibert Everts bij Afbouw Echten

De laatste negen jaar werkt Eibert bij Afbouw Echten bv in Fluitenberg. Daar was hij meewerkend voorman en zorgde hij voor de oplevering en nazorg van alle werken die in de loop der jaren werden opgeleverd. Wout Hoogeveen, werkgever van Everts, is momenteel zelf ook aan het afbouwen en stopt er vanwege zijn leeftijd  ook mee. Hij vertelt over zijn trouwe medewerker: “Ik ken Eibert langer dan mijn eigen vrouw. Hij heeft zich in die vijftig jaren een gemotiveerde medewerker getoond, waar je nooit tevergeefs een beroep op deed. Natuurlijk hebben we de laatste jaren zijn werkzaamheden wat aangepast, want ook al is het een sterke kerel, het werd nu toch wel tijd dat hij mocht stoppen. Het is hem zeer gegund om nu alle tijd te hebben voor zijn hobby’s en van zijn pensioen te genieten.”

Dit mooie bericht delen we graag op onze website. Veel vaker komt in het nieuws dat werknemers door de fysiek zware arbeid met moeite of flinke klachten door moeten werken tot ze eindelijk met pensioen kunnen. Terwijl er natuurlijk - of zullen we zeggen gelukkig - veel meer werknemers zijn zoals Eibert die vrolijk uitzwaaien, na jaren van zeer gewaardeerde harde arbeid! 

Deel dit artikel: