Lijmen en kitten van Bostik zonder oplosmiddel
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
30 september 2019

Lijmen en kitten van Bostik zonder oplosmiddel

Onder de naam Premium Aware introduceert begunstigend lid Bostik een serie lijmen, kitten en een PU-schuim zonder oplosmiddel en met de hoogste emissiecertificeringen. De producten zijn geschikt voor alle toepassingen in de bouw en volgens de fabrikant “het antwoord op vragen van klanten, consumenten en eindgebruikers naar kwaliteitsproducten die het milieu niet belasten.” Alle acht Bostik Premium Aware producten voldoen aan één of meerdere internationale kwaliteits- en milieukeurmerken.

De breed toepasbare Premium Awarelijn zonder oplosmiddelen bestaat uit: de ftalaat-, MEG- en APEO-vrije acrylaatkit A990 Premium Acrylic, de snel regenbestendige acrylaatkit A750 Exterior Acrylic, de overschilderbare acrylaatkit A975 Premium Paintable, de sterke constructie- en montagelijm zonder randzonevervuiling H980 High Tack Premium, de hybride kit en lijm zonder vlekvorming H750 Seal’N’Bond Premium, de breed inzetbare hybride kit H995 Premium All-round, de allround siliconenkit met lage modulus S960 Silicone Non Staining en tot slot het luchtdichte en geluidabsorberende PU-schuim P935 Foam’N’Fill Premium Flex Pro.

Volgens Bostik staat ‘Premium’ voor “innovatie met de allerbeste kwaliteiten, een lange levensduur en de beste oplossing voor alle toepassingen. Aware staat voor duurzaamheid en bewustzijn.” Bostik zorgt er met Premium Aware voor dat er zo min mogelijk stoffen uitdampen. De lijm in deze range verliest maximaal 2,5% van haar gewicht door uitdamping, zo is in de productomschrijving te lezen. Op dit moment zijn er verschillende oplosmiddelhoudende lijmen verkrijgbaar die na gebruik en uitharding tot wel 45% verdampen. Dat zijn de vluchtige organische stoffen die mogelijk schadelijk zijn voor mens en milieu door inademing of luchtverontreiniging.

Kijk voor meer informatie op www.bostikpremiumaware.nl.

Deel dit artikel: