Accijnsverlaging op benzine, diesel en LPG/LNG
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
23 maart 2022

Lagere accijns op brandstof

Het kabinet verlaagt per 1 april 2022 tot het einde van het jaar de accijns op benzine, diesel, LPG en LNG. In eerste instantie werd alleen de verlaging op benzine en diesel aangekondigd, maar het gaat ook gelden op LPG/LNG.

De accijns op benzine en diesel wordt per 1 april 2022 verlaagd met 17,3 cent per liter. De diesel accijns wordt met 11,1 cent verlaagd. Ook de accijns op LPG (waaronder vloeibaar propaan en butaan) en LNG wordt met 4,1 cent per liter verlaagd. Deze verlaging geldt tot het einde van het jaar.

Prijsverlaging volle tank

Per volle tank betekent dit een verlaging van € 2,22 per volle tank LPG/LNG van 45 liter (de gemiddelde inhoud van een tank van een auto in het B-segment). Voor een auto op benzine gaat het om een verlaging van € 9,42 per tank en voor een auto op diesel om € 6,04 per tank. 

De verlaging van de accijnzen op brandstof is onderdeel van een breder pakket aan maatregelen die het kabinet heeft genomen om mensen tegemoet te komen voor de stijgende energieprijzen en de aanhoudende inflatie. Per 1 juli 2022 wordt de btw op energie verlaagd. 

Deel dit artikel: