Zeer efficiënt verdelen van warmte
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
31 maart 2020

Knauf Brio vloerelementen rechtstreeks in te frezen

Knauf Brio vloerelementen van begunstigend lid Knauf zijn zeer geschikt als basis om vloerverwarming rechtstreeks in te frezen, of als draagkrachtige laag bovenop een vloerverwarmingssysteem. Met vloerverwarming is het mogelijk om met een relatief lage temperatuur een gebouw comfortabel te verwarmen. Dit kan zeer energie-efficiënt in combinatie met bijvoorbeeld een warmtepomp. De massieve Brio elementen verdelen de warmte zeer efficiënt en zorgen bovendien voor een stabiele en vlakke dekvloer, geschikt voor vrijwel elke vloerafwerking. Hieronder vind je meer informatie over zowel Brio met ingefreesde vloerverwarming, als het Brio element als dekvloer op vloerverwarming.

Vloerverwarming direct in de droge dekvloer

Knauf Brio elementen van 23 mm dik bieden een zeer stabiele basis voor het infrezen van leidingen voor een vloerverwarmingssysteem. Door de massieve opbouw van de Brio elementen, is de dekvloer tot 15mm diepte in te frezen. Na het aanbrengen van het leidingwerk, worden de leidingsleuven afgedicht met Knauf Uniflott. Hiermee wordt de strakke dekvloer op een milieuvriendelijke manier hersteld en geschikt gemaakt voor vrijwel elke vloerafwerking.

Lees in de brochure meer over de mogelijkheden.

Draagkrachtige dekvloer op leidingsleuven in een EPS ondervloer

Het is ook mogelijk om een Brio dekvloer toe te passen als draagkrachtige laag bovenop een vloerverwarmingssysteem waarbij leidingsleuven zijn verwerkt in een EPS of MDF achtige plaat. Een noppenplaat biedt de Brio laag echter te weinig ondersteuning en is daarom niet mogelijk.

Lees hier meer over de verwerking van de Brio dekvloer.

Deze tekst is voor de Coronacrisis tot stand gekomen. Knauf werkt gewoon door, maar ondervindt net als ieder ander bedrijf hier ook consequenties van. Blijf up-to-date over alle ontwikkelingen op knauf.nl/covid-19

Deel dit artikel: