Promotie van het vak op Skills Heroes
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
28 maart 2019

Jeffrey Stuiver wint vakwedstrijd Stukadoor

Skills The Finals is een uniek, gratis toegankelijk beroepenevenement. Van 20 tot en met 22 maart 2019 vond dit evenement plaats in de RAI Amsterdam. Voor vmbo- en mbo-leerlingen worden daar allemaal vakwedstrijden gehouden. Het doel is tweeledig: Ontdekken wie de beste van Nederland is in zijn of haar vakgebied én duizenden scholieren laten zien wat je tijdens een bepaalde opleiding allemaal kunt leren en welke carrièremogelijkheden er dan zijn.

Jeffrey Stuiver, werkzaam bij NOA-lid Stucadoorsbedrijf R. van der Heijden BV uit Geffen, werd door de jury uitgeroepen tot Nederlands Kampioen stukadoren. De leerling van het Koning Willem I college kreeg de gouden plak. Abe van den Oever van het Zadkine ging naar huis met de zilveren medaille en Lars Geertman van ROC van Twente kreeg de bronzen plak. In totaal streden zeven fanatieke stukadoors om de titel.

De trotse medaillewinnaars, samen met Gijs de Jong van Knauf
De trotse medaillewinnaars, samen met Gijs de Jong van Knauf
WorldSkills Netherlands, Bart Briels namens NOA en Gijs de Jong namens producenten ondertekenen de intentieverklaring
WorldSkills Netherlands, Bart Briels namens NOA en Gijs de Jong namens producenten ondertekenen de intentieverklaring

Natuurlijk gaat het tijdens deze vakwedstrijd niet alleen om de eerste plaats. De deelnemers zijn stuk voor stuk enthousiaste ambassadeurs voor hun stukadoorsopleiding. Ze zijn trots op hun vak en willen andere jongeren graag laten zien wat voor moois je kunt leren maken. The Skills is een prachtig evenement, om het beroep te promoten. Maar het is voor de jongens ook spannend, want terwijl je je best doet om kampioen te worden, kijken er duizenden passerende leerlingen over je schouder mee. Tijdens het evenement werd er daarom door de organisatie van WorldSkills Netherlands, producenten en branchevereniging NOA gezamenlijk de intentie uitgesproken om komende tijd in samenwerking met Opleidingsinstituut Savantis te werken aan een plan om in de toekomst de afbouwsectoren tijdens dit event nog beter te gaan profileren.

Deel dit artikel: