Maximale CO₂-reductie met gietdekvloer ECO2FLOOR
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
29 juni 2022

Innovatieve gietdekvloer

Begunstigend lid Ecocem Benelux is al jaren koploper in de productie van duurzame bindmiddel-oplossingen voor de betonindustrie waarbij CO2-reductie en gunstige MKI-waardes centraal staan. De cementgebonden gietdekvloer eco2floor is een innovatief product dat in 2018 op de markt is gebracht. Met eco2floor worden de voordelen van bestaande vloertechnologieën gecombineerd, met een forse CO-reductie ten opzichte van traditionele zandcement-dekvloeren als resultaat. 

Het hoofdingrediënt van eco2floor vormt gemalen gegranuleerde hoogovenslak, een zuiver restproduct uit de staalindustrie. Omdat er nauwelijks cement wordt gebruikt in het mengsel, ligt de CO-footprint aanzienlijk lager dan bij een traditioneel gesmeerde zandcementdekvloer. Eco2floor sluit volgens begunstigend lid Ecocem Benelux perfect aan op de tendens naar circulair bouwen. Aan het einde van de levensduur, bij sloop van het gebouw, kan de eco2floor dekvloer simpelweg samen met het betonpuin gerecycled worden. 

Afgewogen concept

Het recept van de gecertificeerde eco2floor is het resultaat van jarenlang ontwikkelen en testen. Een gietdekvloer moet aan verschillende voorwaarden voldoen, krimpvrij zijn en voldoen aan een bepaalde druk- en buigtreksterkte. Het is zeer arbeidsvriendelijk te verwerken en vrijwel zelfnivellerend, zodat eenvoudig een hogere vlakheidsklasse is te behalen. Dit alles met een minimale inspanning van de verwerker. 

Directe voordelen eco2floor

Steeds meer aannemers zien de voordelen van de duurzame gietdekvloer van Ecocem. Installatie van eco2floor geeft zeer weinig overlast op de bouw, heeft een lage krimp, is na 24 uur beloopbaar en na 72 uur belastbaar. Vloerenbedrijven kunnen tot wel 1.000 m2(!) per dag verwerken. Door het korte drogingsproces kan de afbouw veel sneller starten dan in vergelijking met een anhydrietvloer. Eco2floor kan tevens in natte ruimtes zoals toilet en badkamer worden toegepast, zodat de gehele oppervlakte dus eenvoudig en tijdbesparend kan worden doorgegoten. 

Goede warmtegeleiding

Door de homogene structuur van de mortel is eco2floor erg geschikt in combinatie met vloerverwarming. De uitstekende warmtegeleiding en volledige omsluiting van de verwarmingsbuizen zorgt voor een efficiënter gebruik van de vloerverwarming (lagere temperaturen). Een eco2floor gietdekvloer draagt hierdoor op duurzame wijze bij aan een verlaging van het energieverbruik en de kosten.  

Voor meer informatie over eco2floor kunt u terecht op de website van Ecocem. 

Deel dit artikel: