De belangrijkste tips op een rij
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
15 december 2020

Hoe vinden we u op Google Maps?

Steeds meer mensen zoeken een bedrijf via Google Maps op hun telefoon. Ook als ze op zoek zijn naar een stukadoor, vloerenbedrijf, plafond- & wandmonteur of natuursteenbedrijf. Want wat is nu makkelijker dan even op je telefoon kijken of een bedrijf van je gading zich in de nabije omgeving bevindt? Toch hebben nog lang niet alle bedrijven hun vermelding op Google (Maps) op orde. We zetten de belangrijkste tips voor u op een rij. 

Als eerste moet u zorgen dat uw bedrijf überhaupt bij Google is aangemeld. Dat klinkt als een open deur en dat is het ook, maar het gebeurt niet vanzelf. Het is overigens wel heel gemakkelijk. Tik uw bedrijfsnaam in in de zoekbalk van Google (Maps). Als uw bedrijf niet wordt gevonden moet u het eerst nog claimen. Log daarvoor eerst in op uw Google-account (bij voorkeur het bedrijfsaccount) of maak zo’n account aan op de pagina ‘Google Mijn Bedrijf’. Vul vervolgens de naam van uw bedrijf in. Komt deze naar voren als suggestie? Dan bestaat deze al. Klik op uw bedrijfsnaam of kies voor ‘Maak een bedrijf met deze naam’. Ga vervolgens verder door alle stappen heen en vul deze zo volledig mogelijk in. In de laatste stap wordt gevraagd om een verificatie. Voor de meeste bedrijven is dit ‘Per post versturen’ en dan ontvang u meestal binnen één tot twee weken een postkaart met een verificatiecode. Na het ontvangen van de briefkaart kunt u opnieuw inloggen via het account op Google Mijn Bedrijf. Na het inloggen vindt u in het dashboard een link om de bedrijfsvermelding te verifiëren. Uw bedrijf is nu ook zichtbaar in Google Maps. Dat kan overigens een paar dagen duren.

Zet de app op uw telefoon

Als u aan de slag gaat met Google Mijn Bedrijf, is de bijbehorende app een aanrader. De app is gratis te downloaden. Een van de belangrijkste redenen om de app op een smartphone of tablet te installeren is de mogelijkheid om berichten van klanten te ontvangen. Door het activeren van de berichtenfunctie in de app komt er in het kennisvenster een extra contactmogelijkheid. Deze chatfunctie is beschikbaar voor alle eigenaren en beheerders van de bedrijfsvermelding. U kunt ook een welkomstbericht instellen.

Beantwoord vragen

Met de vermelding op Google Maps kunt u niet alleen reviews van klanten krijgen, maar ook vragen. Het is belangrijk dat u die vragen beantwoord. Dat kan allemaal in de app op uw telefoon of tablet. Als u dit netjes doet, is de kans ook groter dat u meer positieve reviews krijgt. 

Deel dit artikel: