Uitzondering voor grenswerkers
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
17 juni 2021

Grenspendelaar Duitsland

Nederland is voor Duitsland geen ‘hoogrisicogebied’ meer maar een ‘risicogebied’. De inreisregels voor reizigers (test-, registratie- en quarantaineplicht) uit Nederland zijn daarmee versoepeld. Voor grenspendelaars gelden uitzonderingen op de testplicht. De tijdelijke voorziening voor grenstesten is daarom stopgezet. 

De kleurcode van Duitsland is geel. Na een verblijf in Duitsland hoeft u bij terugkeer in Nederland geen negatieve test te overleggen en niet in (thuis)quarantaine te gaan. Er zijn nog wel inreisbeperkingen voor reizen van Nederland naar Duitsland: Vóór vertrek naar Duitsland moet u zich nog steeds registreren. Laat u zich in Nederland op corona testen en is het testresultaat negatief, dan hoeft u bij aankomst in Duitsland niet in quarantaine. U kunt zich ook in Duitsland op corona laten testen, maar dan moet u de uitslag in quarantaine afwachten. 

Uitzondering voor grenspendelaar

Gelukkig zijn er enkele uitzonderingen, waaronder die voor grenswerkers. Bent u op doorreis door Duitsland, of bent u grenswerker, dan gelden er voor u uitzonderingen. Die zijn er ook voor studie, beroepsopleiding, eerste- en tweedegraads familiebezoek, mantelzorgers of vanwege gedeeld zorgrecht als u regelmatig (tenminste 1x per week) naar Duitsland gaat. Zie hiervoor het onderstaande schema. Als ‘grenspendelaar’ hoeft u geen registratie of test te doen, en ook niet in quarantaine.

RegistratieTestQuarantaine
Doorreizigers of reizigers die in Duitsland overstappen en het land rechtstreeks weer verlaten---
Verblijf van max. 24 uur in Duitsland---
Grenspendelaars (werk, studie, opleiding)---
Eerstegraads familiebezoek, gedeeld zorgrecht: <72 uur---
Eerstegraads familiebezoek, gedeeld zorgrecht: >72 uurv--
Dringende medische behandeling in Duitslandv--
Verzorging of ondersteuning kwetsbare personenv--

Deel dit artikel: