Würth biedt NOA-leden oplossing voor nieuwe verplichting
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
26 juni 2023

Gratis PU-training!

Vanaf 24 augustus 2023 komt er een verplichting bij voor eenieder die met PU-lijmen en afdichtingsmiddelen werkt. Als jij en/of jouw medewerkers met PU-producten (bijvoorbeeld PUR schuim) werken dan moet je een speciale opleiding hebben gevolgd en het bijbehorende certificaat kunnen aantonen. Begunstigend lid Würth heeft hiervoor een gratis oplossing!

PUR-schuim bevat diisocyanaten; dit zijn gevaarlijke stoffen die onder andere astma kunnen veroorzaken. Daarom is het vanuit Europese REACH-wetgeving vanaf 24 augustus 2023 verboden om met producten te werken die diisocyanaten bevatten als men daar geen speciale opleiding voor gevolgd heeft. Fabrikanten moeten dit sinds 2022 ook vermelden op alle etiketten van de producten die deze stoffen bevatten. Met name de PUR schuimbussen en de PUR schuimen, die gebruikt worden voor na-isolatie, bevatten deze chemicaliën. Ze kunnen echter ook voorkomen in lijmen en lakken.

De Europese vereniging van producenten van diisocyanaten is verantwoordelijk gesteld voor het ontwikkelen en beschikbaar maken van opleidingsmateriaal. Vanaf 24 augustus 2023 - en vervolgens om de vijf jaar - zijn de nieuwe opleidingseisen verplicht voor professionele en industriële toepassers van producten met een totale concentratie monomeer-diisocyanaat van meer dan 0,1%.

Würth en een aantal partners uit de industrie organiseren een uitgebreid opleidingsprogramma om het veilige gebruik van diisocyanaten voor fabrikanten en professionele gebruikers te garanderen. De verstrekte opleiding is momenteel beschikbaar in vele EU-talen.

Gratis vouchercode voor NOA-leden

Met de vouchercode FEICA_21_G is de training gratis voor eindgebruikers.

Op de website van Würth geven ze meer uitleg over de nieuwe regelgeving en de wijze waarop de vouchercode kan worden geactiveerd. Raadpleeg deze informatie alvorens naar de online opleiding te gaan.

Würth biedt in de webshop tevens alle verplichte persoonlijke beschermingsmiddelen die nodig zijn tijdens het werken met PU-producten. De Würth adviseurs geven uiteraard graag advies over het gebruik hierin.

Deel dit artikel: