11 april: Girlsday
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
11 april 2019

Girlsday voor meer vrouwen in technische sectoren

Vroeger werd wel gezegd: techniek is voor jongens, meisjes gaan in de zorg. Dat is onzin natuurlijk, we hebben veel talent in de techniek nodig. Daarom is het belangrijk dat meisjes hiermee kennismaken. Dat kan op 11 april tijdens Girslday; een initiatief van het landelijk expertisebureau VHTO.

De landelijke kick-off van de dag vond donderdagmorgen plaats in Rotterdam, te midden van Nederlandse dijkwerkers. Door het hele land kunnen meisjes op Girlsday allerhande technisch gerichte activiteiten doen. VHTO probeert al jaren de interesse voor meisjes in de bouw en techniek te vergroten. Het landelijk expertisecentrum heeft tot doel om meer meisjes en vrouwen te interesseren in bèta, techniek en ICT.

Foto: Jurriaan Brobbel van Girlsday 2018
Foto: Jurriaan Brobbel van Girlsday 2018

Het aantal meisjes in bouwkundige hbo-opleidingen is in 2017 licht gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Bij mbo-opleidingen is het aantal meisjes zo goed als gelijk gebleven, blijkt uit de nieuwste onderzoekcijfers. In de bouw komen veel nieuwe banen vrij waarvan zelfs decanen nog nooit hebben gehoord. Door de energietransitie en komst van nieuwe technologie ontstaan nieuwe functies waarvoor meisjes - ten opzichte van de traditionele ‘bouwberoepen’ - heel geschikt zijn. Diversiteit op de werkvloer zorgt voor een andere mindset en is erg belangrijk.

Naar verwachting doen er vandaag ruim 11.000 meisjes mee aan Girlsday. Hopelijk wekt de (af)bouw hun interesse!

Bron: VHTO

Bron: VHTO
Deel dit artikel: