Aftredend sectorvoorzitter Vloeren & Terrazzo ontvangt Eremetaal
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
26 april 2023

Eric van der Zande benoemd tot Erelid

Tijdens de Vloerendag, afgelopen donderdag 20 april in het Huis van de Afbouw, werd aftredend sectorvoorzitter Eric van der Zande benoemd tot Erelid van NOA. Na al die jaren ontdekten we hoe we die goedgebekte, stoere, trotse Terrazzoman heel even van zijn à propos konden krijgen…

Vele jaren was Eric van der Zande Hoofdbestuurslid van NOA en ook voorzitter van de hoofdsector Vloeren & Terrazzo. Hij beet zich jarenlang vast in alles wat met scholing en onderwijs voor de bedrijfstak te maken had en zorgde er onder meer voor dat de vloerenopleiding weer werd opgestart. Waar nodig verdedigde hij met verve en bij voorkeur met veel kleurrijke beeldspraak de belangen van aangesloten ondernemers – en zorgde hij ervoor dat niemand om de sector Vloeren & Terrazzo heen kon. Als ze dat in het bijzijn van Eric überhaupt al durfden te proberen!

Op de Vloerendag droeg hij zijn voorzitterschap vol vertrouwen over aan bestuurslid Marcia Donkers. En dacht daarmee nonchalant op de bank te kunnen ploffen om alles vanaf de zijlijn te gaan aanschouwen. Dat liet de nieuwe voorzitter echter niet gebeuren, want ze las allereerst een brief van medebestuurder Hendrik Ruys voor, die helaas afwezig was: “Wij waren samen vele jaren van niet lullen, maar poetsen”, las Marcia Donkers aan Eric en alle toehoorders voor. “We hebben veel gedaan en we hebben ons ook veel geërgerd. Maar het lukte je maar mooi om de vloerenopleiding weer van de grond te krijgen, te zorgen voor nieuwe normen en was/ben je een voorvechter voor bijscholing voor iedereen in de sector. Naast overtuigd rugbyfan vond ik het mooi te ontdekken dat je ook fervent karaoke fan bent.” “Ho ho, daar wordt niet bij vermeld dat ze om 8 uur ’s morgens op de Russische ambassade al sterke drank bij me naar binnen goten”, sprong Eric in de verdediging.

Maar toen na de bloemen Marcia ineens een klein doosje tevoorschijn toverde en Eric van der Zande vertelde dat hij door het bestuur van NOA benoemd werd tot Erelid van NOA - voor al zijn verrichte diensten - wist hij nog net uit te brengen dat hij vond dat ze daarvoor wel op d’r knieën kon. De man met het hart op de tong was even uit het veld geslagen en zoals spreker Tom Coronel even daarna zei: “Toch mooi dat zo’n stoere avonturier glimoogjes krijgt als er een klein speldje uit een doosje tevoorschijn komt. Dat laat zien met hoeveel inzet en emotie er in het belang van de organisatie en sector is gewerkt!”

Deel dit artikel: