Buitengevelisolatie biedt de hoogste isolatiewaardes
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
16 december 2020

Buitengevelisolatie biedt de hoogste isolatiewaardes

Zoals de naam al weergeeft, wordt bij buitengevelisolatie een laag isolatiemateriaal op de buitenzijde van de gevel aangebracht. Dit wordt vervolgens voorzien van gevelbekleding, bijvoorbeeld pleisterwerk of steenstrips. Buitengevelisolatie is namelijk de meest duurzame vorm van warmte-isolatie en heeft ook de hoogste isolatiewaarde van alle gevelisolatievormen. Geïsoleerde buitenmuren voorkomen dat binnenwarmte via de muren naar buiten wegvloeit. Daardoor blijft de temperatuur in de woning constanter, waardoor het binnen comfortabel aanvoelt. In de zomer zorgt de geïsoleerde gevel ervoor dat de warmte buiten blijft.

Labelsprong & facelift

Alsecco Buitengevelisolatie van begunstigend lid Alsecco is voor zowel nieuwbouw als een renovatie mogelijk. Bij een renovatie is de buitengevel weer als nieuw en kunt u zelfs een labelsprong realiseren van F naar A++. Buitenisolatie is als een facelift voor de woning en bewoners ondervinden geen last van werkzaamheden doordat deze buitenshuis plaatsvinden. Bovendien kunt u uw stookkosten behoorlijk reduceren door de toepassing van een gevelisolatiesysteem en daarnaast stijgt de waarde van de woning aanzienlijk.

Het verschil in isolatiewaarden

De isolatiewaarde is voornamelijk afhankelijk van de isolatiedikte. We geven u een voorbeeld van de verschillende gevelisolatievormen. Woningen, gebouwd tussen 1920 en 1975, hebben vaak een spouw van maximaal 7 cm breed. Afhankelijk van het isolatiemateriaal kan de isolatiewaarde van een gevel met spouwisolatie van 7 cm dik oplopen tot 3,0 m2K/W. Buitengevelisolatie kan veel dikker worden aangebracht. Een gevel met buitengevelisolatie van 13 cm dik heeft een RC-waarde van ongeveer 4,0 m2K/W. Volgens het Bouwbesluit is voor de gevel een minimale RC-waarde van 4,5 m2K/W vereist, dit bereikt u dus gemakkelijker met buitengevelisolatie.

Wilt u een technisch advies of vrijblijvend een thermische isolatieberekening via Alsecco voor een gevel aanvragen?

Deel dit artikel: