Vakbeurs én netwerkdag
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
04 maart 2019

AfbouwVakdag 2019

Verbeteren van de vaste samenwerking in de bouwketen betekent ondermeer: zich verdiepen in elkaars technische reikwijdte. Dat kan op 4 april aanstaande in de Werkspoorkathedraal in Utrecht, die dan voor één dag wordt omgebouwd tot een nederzetting met expertise wijken en een innovatieplein.

“Op de grote Nederlandse en internationale bouwbeurzen is er nog zelden een aparte hal voor de afbouw. Het is zoeken tussen de andere aanbieders van bouwmaterieel en dito producten”, vertelt Rob van Boxtel, coördinator van en aanspreekpunt voor de AfbouwVakdag. Hij geeft daarmee een belangrijk argument voor het bestaan van deze vak- en netwerkdag voor de complete afbouw. “Het wordt de gelegenheid bij uitstek waar elk gesprek tussen standhouders en bezoekers kan leiden tot een zakelijke afspraak, want het publiek bestaat voor een belangrijk deel uit mkb-ondernemers die de producten gebruiken en verwerken. De Afbouwvakdag is een marktplaats voor inspiratie, kennis delen, netwerken en zakendoen.”

Rob van Boxtel, organisator AfbouwVakdag
Rob van Boxtel, organisator AfbouwVakdag

Innovatieplein

Behalve de beursstands van de exposanten kan de bezoeker zijn hart ophalen aan de jongste technische ontwikkelingen op het innovatieplein en ook aan enkele korte lezingen van sprekers die hun ‘bouwsporen’ hebben verdiend. Het exacte programma is nog niet bekend. Rob: “Houd gewoon onze website afbouwvakdag.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Je kunt je daar overigens ook aanmelden.”

Voor afbouwers én aannemers

De afbouwvakdag is er, volgens Van Boxtel, niet alleen voor de afbouwers. “Je ziet steeds vaker dat gespecialiseerde ondernemers en aannemers in vaste teams met elkaar optrekken. Het zou mij niet verbazen dat afbouwers hun opdrachtgevers uitnodigen voor een vakinhoudelijk uitstapje naar Utrecht. Het zal ook zeker helpen dat de beurs gehouden wordt in een industrieel monument. De Werkspoorkathedraal is een attractie op zich.”

Prachtlocatie

Vanwege de centrale ligging en de bereikbaarheid is er voor de Werkspoorkathedraal in Utrecht gekozen. De omvang van de beursvloer en het buitenterrein, waar het zwaardere materieel en materiaal komt te staan, past goed bij onze ambitie. Er is voldoende vloeroppervlak (5500m2) voor een ruime opzet van de vijf expertise wijken voor de disciplines Plafond- & Wandmontage, Stukadoren, Tegelzetten, Vloeren & Terrazzo en Natuursteen. Ook is er nog een wijk voor dienstverleners. Centraal komen er gezellige cateringpleinen met foodtrucks en bars. “En dat alles onder het twintig meter hoge dak van een monumentale ruimte die ooit, in 1912, is ingericht voor de productie van motoren, stoommachines en rollend materieel voor de spoorwegen”, vertelt Rob van Boxtel. “Het gaat fantastisch worden!”

Parkeren bij de Werkspoorkathedraal is onmogelijk, daarom rijdt er een pendeldienst vanaf de Utrechtse Bazaar naar Taatsendijk 6 te Utrecht. Klik hier voor het parkeeradvies.

Alle informatie en inschrijven kan op www.afbouwvakdag.nl.

Website: AfbouwVakdag 2019
Deel dit artikel: