Voorlichtingscampagne van start
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
26 november 2020

Afbouwprofs hebben de toekomst

Veel ondernemers in de afbouw hebben grote behoefte aan vakbekwaam personeel. Maar hoe kom je daaraan? Niet veel jongeren kiezen uit zichzelf voor een toekomst in de afbouw. Op initiatief van NOA Opleidingsbedrijf Afbouw, ondersteund door NOA, FNV Bouw en Wonen en CNV vakmensen, is er een voorlichtingscampagne ontwikkeld om jongeren te enthousiasmeren voor een opleiding in de afbouw, genaamd: Afbouwprofs. 

Met deze voorlichtingscampagne worden jongeren geïnformeerd over de opleidings- en carrièremogelijkheden in de afbouw. Hiermee willen we de instroom bevorderen. Generatie Z, de jongeren die we willen enthousiasmeren, groeit op in een volledige digitale wereld. Daarom is er voor gekozen om korte video’s te maken. Daarin vertellen jongeren die werkzaam zijn in de stukadoors-, vloeren-, natuursteen- en plafond- & wandmontagesector  waarom zij kozen voor deze opleiding. Zij laten “hun skills” zien, de mooie eindresultaten van hun werk én dat ze ook genoeg vrije tijd over houden voor andere leuke dingen.  

Verzekerd van werk

De campagne is natuurlijk bij uitstek op jongeren gericht, maar is ook voor de ouders, want die zijn vaak geheel onbekend met de afbouw. Ouders willen graag een mooie toekomst voor hun kinderen; die kunnen wij geven! Een Afbouwprof is namelijk verzekerd van werk, heeft een uitstekend inkomen en gaat een gouden toekomst tegemoet. 

Samenwerking

Ook worden de docenten van VMBO-scholen actief benaderd. De NOA Opleidingsbedrijven Afbouw werken graag samen met scholen om leerlingen kennis te laten maken met de mbo-opleiding tot stukadoor, plafond- en wandmonteur, natuursteenbewerker of dekvloerenlegger. Dit doen zij door middel van het verzorgen van stageplaatsen, gastlessen, goede voorlichting en meeloopdagen.   

Campagne

Doordat jongeren voornamelijk actief zijn op YouTube, Snapchat en Instagram wordt er een social media campagne ingezet. De ouders worden via Facebook bereikt. Via posts op social media willen we dat er doorgeklikt wordt naar de webpagina www.afbouwprofs.nl. Hier vinden geïnteresseerden de verschillende opleidingen die de ROC’s, de NOA Praktijkopleiders en de NOA Opleidingsbedrijven Afbouw aanbieden. Uiteraard zijn hier de korte video’s te vinden en kan ook meteen een afspraak worden gemaakt voor een kennismakingsgesprek of een meeloopdag. 

Wat doen we nog meer?

Naast een onlinecampagne worden ook overal posters opgehangen. Op scholen en praktijklocaties komen grote posters te hangen met de Afbouwprofs uit de video’s. Ook u kunt helpen om meer aandacht te krijgen voor onze mooie beroepen en opleidingen: print de poster en hang deze op een promintente plaats op. Bijvoorbeeld op een school bij u in de buurt, een jongerenkeet, de binnenkant van de toiletdeur van de plaatselijke kroeg (zodra ze weer open mogen) en de bibliotheek (voor de ouders). Stuur een foto van de poster naar info@noaopleidingsbedrijfafbouw.nl en wij plaatsen hem op onze sociale kanalen, of tag @noaopleidingsbedrijf in uw eigen bericht.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de campagne Afbouwprofs of heeft u interesse in een leerling? Neem dan contact op met het NOA Opleidingsbedrijf bij u in de buurt.

Deel dit artikel: