04 februari 2020
Het correct toepassen van de cao Afbouw

Het correct toepassen van de cao Afbouw

Zodra je personeel in dienst hebt - of gaat nemen - krijg je onmiddellijk van doen met de cao en het arbeidsrecht. In de cao zijn bijvoorbeeld afspraken gemaakt over de hoogte van het loon waar werknemers minimaal recht op hebben, over contracten voor onbepaalde én bepaalde tijd, opzegtermijnen, werktijden, et cetera. Als werkgever is het goed om de essentie van het wettelijke arbeidsrecht te kennen. Omdat in een cao afwijkingen kunnen voorkomen, is het belangrijk ook hierover goed geïnformeerd te zijn. Welke bedrijfstak eigen regelingen zijn er bijvoorbeeld en waarvoor betaal je als werkgever premies?

Heb je, of wil je, personeel in dienst, dan moet je de cao goed toepassen en afspraken vastleggen. Doe je dat niet, dan kan dat (meestal jaren later) leiden tot loonvorderingen of andere ongewenste consequenties. Met het volgen van deze cursus krijg je alle ins en outs te horen, waarmee je goed beslagen ten ijs komt. Het slim toepassen van de cao kan je veel problemen besparen en het nodige voordeel opleveren!

Na afloop van deze module weet je de CAO Afbouw goed toe te passen
Na afloop van deze module weet je de CAO Afbouw goed toe te passen

Tijdens deze module leer je

 • de cao goed toe te passen;
 • welke bedrijfstak eigen regelingen er zijn en waarom.

Resultaat

Je kunt de cao slim toepassen, kent de essentie van het wettelijk arbeidsrecht en kunt je medewekers correct informeren over regelingen die in de afbouwsector bestaan.

Ondernemersopleiding

Deze cursus is onderdeel van de NOA Ondernemersopleiding; 10 praktische lesdagen om allerhande ondernemersvaardigheden te verbeteren en slimmer én met meer rendement te ondernemen. Bekijk het overzicht van alle cursusdagen of lees de folder.

Voorwaarden en prijzen

Bekijk hier de voorwaarden en prijzen van de ondernemersopleiding.

Inschrijven

 •  *
  naam@bedrijf.nl
 • 06-12345678
 • - -
  Dag - Maand - Jaar
 •  *
 • 1111AA