10 januari 2023
Start NOA-Ondernemersopleiding

Start NOA-Ondernemersopleiding

Wil je allerhande ondernemersvaardigheden trainen, nóg meer plezier in ondernemen krijgen, je bedrijf succesvol runnen en meer rendement halen, dan kies je nu voor de NOA-Ondernemersopleiding. De opleiding bestaat uit 10 lesdagen met een specifiek thema, zodat je overzichtelijk aan de slag gaat en het geleerde daadwerkelijk de volgende dag in jouw onderneming kan toepassen. Gepassioneerde, deskundige docenten - die uitstekend begrijpen hoe het er in de afbouw aan toe gaat - leren je  nieuwe vaardigheden om toekomstgericht te ondernemen. 

Wat leer je tijdens de Ondernemersopleiding:

 • Je krijgt de basiskennis van alle bedrijfsaspecten die je als ondernemer moet weten
 • Je gaat je focus verleggen en jouw bedrijf verder professionaliseren
 • Je krijgt nóg meer plezier in ondernemen
 • Je gaat jouw bedrijf vanuit verschillende invalshoeken onderscheidend neerzetten
 • Je maakt actielijsten van dingen die er écht toe doen en gaat er direct mee aan de slag
 • Je leert het beste uit jouw bedrijf te halen

We helpen je met keuzes maken, want je móet al zoveel…

Alweer bijna 10 jaar geleden bedachten we deze NOA-Ondernemersopleiding, omdat we steeds meer vragen kregen van ondernemers, die allemaal te herleiden waren tot één kernprobleem: Als afbouwprofessional weet ik precies hoe ik mijn klanten kwaliteit moet leveren, maar daarnaast moet ik van nog zoveel meer afweten, dat ik niet weet waar ik moet beginnen. En daarom doe ik maar wat, doe ik het half, of begin ik er helemaal niet aan…  

Heel erg logisch, maar tegelijkertijd ook zonde van alle talent en energie die daardoor verspild wordt. Dat kan anders. Daarom ontwikkelden we de NOA-Ondernemersopleiding, in samenwerking met gepassioneerde, deskundige docenten die uitstekend begrijpen hoe het er in de afbouw aan toe gaat. We bedachten 10 lesdagen met een specifiek thema, zodat je overzichtelijk aan de slag gaat en het geleerde daadwerkelijk de volgende dag in jouw onderneming toe gaat passen. Na 10 lesdagen en praktische opdrachten beheers je allerlei ondernemersvaardigheden om toekomstgericht te ondernemen. 

De NOA-Ondernemersopleiding bestaat uit 10 praktische lesdagen. Deze zijn als afzonderlijke cursusdag, of als complete opleiding te volgen. Je krijgt nieuwe inzichten voor je bedrijf, leert slimmer te werken én ondernemersrisico's te herkennen.

Module 1: Jouw sterke/ zwakke punten en de concurrentie

Dinsdag 10 januari 2023 - 09.00 tot 16.30 uur

Tijdens deze dag laten onze docenten je ontdekken waar belangrijke aandachtspunten liggen. Hierdoor krijg je helder voor ogen waar of wat je de komende tijd kunt verbeteren. Je wordt geïnspireerd om slimmer te gaan werken en meer rendement te halen.

Module 2: Klanten aantrekken en vasthouden met social media

Dinsdag 17 januari 2023 - 15.30 tot 20.30 uur

Social media is vandaag de dag echt een onderdeel van jouw marketing-, verkoop- en communicatiebeleid. Je maakt deze lesdag sterke profielen op de sociale media waar jouw klanten zich bevinden, leert verschillende berichten te plaatsen en jouw netwerk uit te bouwen. Zonder dat het je heel veel tijd kost 😁Het resultaat: Je zet social media met plezier in. Door slimme posts krijg je meer zichtbaarheid en groeit jouw netwerk. 

Module 3: Arbeidsrecht en de CAO-Afbouw

Dinsdag 24 januari 2023 - 16.00 - 20.30 uur

Zodra je personeel in dienst hebt, of wilt gaan nemen, dan krijg je meteen te maken met de CAO Afbouw en het arbeidsrecht. Tijdens deze module krijg je alle ins and outs te horen en praktische handvatten om goede afspraken met medewerkers te maken. Het resultaat: Je kunt de CAO Afbouw slim toepassen, kent de essentie van het wettelijk arbeidsrecht en informeert medewerkers correct over regelingen die het extra aantrekkelijk kunnen maken bij jou te werken.

Module 4: Juridische valkuilen voor een afbouwondernemer

Dinsdag 31 januari 2023 - 09.00 - 16.30 uur

Je maakt offertes voor aannemers en particulieren, maar sluit ook contracten met onderaannemers en leveranciers. Meestal geen geliefd werk, maar al die contracten zijn ontzettend belangrijk. Wat kom je overeen, wanneer is het meer- en minderwerk, hoe lever je op, wanneer en waarvoor moet je waarschuwen? Wat mag wel, wat kan niet en wat leidt in de dagelijkse praktijk tot ellende? Dit leer je allemaal tijdens deze lesdag. Het resultaat: Je voorkomt juridische rompslomp en dat voelt wel zo zeker. 

Module 5: Efficiënt samenwerken voor meer plezier én een hoger rendement

Dinsdag 7 februari 2023 - 9.00 - 16.30 uur 

Door de ingewikkelde logistiek en vele specialisten staat de bouw bekend om hoge faalkosten. Op een verrassende werkwijze leer je deze lesdag waar de faalkosten in jouw bedrijf zitten én hoe communicatie en effectieve werkvoorbereiding een hoger rendement geven. Het resultaat: Je vermindert onnodige kosten dankzij de juiste werkvoorbereiding en projectadministratie én werkt plezierig samen. 

Module 6: Wat elke afbouwondernemer moet weten over wetgeving

Dinsdag 14 februari 2023 - 15.00 - 20.30 uur

WKA, WAS, DBA… zomaar een paar wetten waar je als afbouwprofessional aan gehouden bent. En hoe zit het met de G-rekening, inlenersaansprakelijkheid en de identificatieverplichting? Deze module is geen eenvoudige, maar wel belangrijke cursusdag! Je krijgt de essentie van alle voor jou relevante wetgeving uitgelegd met behulp van praktische voorbeelden. Het resultaat: Je werkt conform geldende wetgeving voor het aannemen en uitbesteden van werk zonder onnodig risico te lopen.

Module 7: Verkoopgericht acquireren, klantgericht adviseren en offreren

Dinsdag 7 maart 2023 - 9.00 - 16.30 uur 

Je gaat deze module je ideale klant selecteren en met medecursisten oefenen om resultaatgerichte verkoopgesprekken te voeren. Ook leer je een aansprekende offerte te schrijven, zodat jouw onderscheidende aanpak opvalt en je makkelijker klanten vindt én behoudt! Het resultaat: Je overtuigt in woord en schrift om klanten voor jouw bedrijf te laten kiezen. 

Module 8: Je financiën goed geregeld

Dinsdag 14 maart 2023 - 9.00 - 16.30 uur

Tijdens deze lesdag komen financiële cijfers tot leven. We hebben natuurlijk maar 1 dag, maar door deze module ga je begrijpen wat en waarom er financieel in jouw bedrijf omgaat. En je krijgt allerhande bespaartips! Het resultaat: Je begrijpt belangrijke financiële en fiscale aspecten voor je afbouwbedrijf, waardoor je kosten bespaart. 

Module 3: Inspirerend en effectief leidinggeven

Dinsdag 21 maart 2023 - 9.00 tot 16.30 uur

Hoe ga je om met klanten, medewerkers of collega’s op de bouw? Hoe geef je ze coachend leiderschap voor het beste resultaat? Deze module is een inspirerende lesdag met eyeopeners en praktische handvatten om jouw eigen leiderschap(kwaliteiten) grondig onder de loep te nemen. Het resultaat: Je draagt effectief je visie uit, werkt goed samen en staat hiermee voor hoge kwaliteit.

Module 10: De WOW-factoren van jouw onderneming!

Dinsdag 28 maart 2023 - 9.00 - 16.30 uur

Deze doe-dag pak je allemaal puzzelstukjes uit voorgaande modules en wordt jouw plaatje compleet. Daaraan koppel je vervolgens de bewuste inzet van tactische en operationele marketinginstrumenten. Klinkt het ingewikkeld? Deze lesdag kies je handige tools om jouw strategiekeuze ook echt in de werkprocessen te verankeren. Het resultaat: Je verhoogt de klantwaarde én gaat met gebruik van handige tools en checklijsten nóg efficiënter werken, waardoor je winstmarge vergroot.  

Lees uitgebreide informatie over deze cursussen in de speciale folder.

Branchecertificaat Toekomstgericht ondernemen

Examendag dinsdag 18 april 2023

De NOA-Ondernemersopleiding sluit je af met een heus examen (als je het branchecertificaat wilt, dan hoort dat er bij 😉). Spannend? Nee joh, superleuk! Want deze dag presenteer je met trots aan de examencommissie jouw bedrijfsplan voor de toekomst. Dit maak je door het actieplan van alle modules samen te voegen. Jouw huiswerkbegeleiders helpen je met praktische tips, verbetersuggesties en een spreekwoordelijke schop-onder-je-kont als je de deadline nadert. Deze dag voelt echt als een bevrijding: je hebt precies voor ogen waar je met je bedrijf naar toe wilt groeien, je voelt dat je de skills hebt en hoe je dit gaat doen!

Nu inschrijven

Garandeer jezelf van méér plezier in ondernemen én zorg voor een beter bedrijfsresultaat! Voor € 600,- excl. btw volg je de volledige opleiding. De NOA-Ondernemersopleiding is onderdeel van het Winterprogramma. Schrijf direct in om jouw opleidingsplek te claimen:

Om er zeker van te zijn dat je geen robot bent, is het mogelijk dat het systeem je vraagt een eenvoudige optelsom te maken. Je moet dit antwoord dan verplicht geven om het formulier te kunnen verzenden.

 •  *
 • Conform ID-kaart
 • Conform ID-kaart
 •  *
  naam@bedrijf.nl
 • - -
  Dag - Maand - Jaar