29 februari 2024
Start NOA-Ondernemersopleiding

Start NOA-Ondernemersopleiding

Wil je allerhande ondernemersvaardigheden trainen, nóg meer plezier in ondernemen krijgen, je bedrijf succesvol runnen en meer rendement halen, dan kies je nu voor de NOA-Ondernemersopleiding. De opleiding bestaat uit 10 lesdagen met een specifiek thema, zodat je overzichtelijk aan de slag gaat en het geleerde daadwerkelijk de volgende dag in jouw onderneming kunt toepassen. Gepassioneerde, deskundige docenten - die uitstekend begrijpen hoe het er in de afbouw aan toe gaat – geven je nieuwe inzichten, tools en concrete acties om toekomstgericht te ondernemen. 

Wat leer je tijdens de Ondernemersopleiding:

 • Je krijgt de basiskennis van alle bedrijfsaspecten die je als ondernemer moet weten;
 • Je gaat je focus verleggen en jouw bedrijf verder professionaliseren;
 • Je krijgt nóg meer plezier in ondernemen;
 • Je gaat jouw bedrijf vanuit verschillende invalshoeken onderscheidend neerzetten;
 • Je maakt actielijsten van dingen die er écht toe doen en gaat er direct mee aan de slag;
 • Je leert het beste uit jouw bedrijf te halen.

We helpen je met keuzes maken, want je móet al zoveel…

Als afbouwprofessional weet je precies hoe je jouw klanten een kwalitatief product levert, maar daarnaast moet je nog zoveel méér weten, dat je niet weet waar te beginnen. Daarom probeer je iets, of begin je er helemaal niet aan. Logisch, maar zonde van de tijd en energie. Volg je dit opleidingstraject met 10 fysieke lesdagen in Veenendaal, dan krijg je persoonlijke begeleiding en feedback op huiswerkopdrachten, zodat je écht stappen zet.

De NOA-Ondernemersopleiding bestaat uit 10 praktische lesdagen. Deze zijn als afzonderlijke cursusdag, of als complete opleiding te volgen. Je krijgt nieuwe inzichten voor je bedrijf, leert slimmer te werken én ondernemersrisico's te herkennen.

Module 1: Jouw sterke/ zwakke punten en de concurrentie

Donderdag 29 februari 2024 - 09.00 tot 16.30 uur

Tijdens deze dag laten onze docenten je ontdekken waar belangrijke aandachtspunten liggen. Hierdoor krijg je helder voor ogen waar of wat je de komende tijd kunt verbeteren. Je wordt geïnspireerd om slimmer te gaan werken en meer rendement te halen.

Module 2: Klanten aantrekken en vasthouden met social media

Dinsdag 5 maart 2024 - 16.00 tot 20.30 uur

Social media is vandaag de dag echt een onderdeel van jouw marketing-, verkoop- en communicatiebeleid. Je leert deze dag het algoritme van jouw social media kanalen beter begrijpen. Je leert hoe je hierop inspeelt om je bereik - buiten je eigen volgers - te vergroten. Ook leer je hoe je volgers vasthoudt, hoe je je teksten optimaliseert en hoe je # inzet. Verder leer je hoe je een social media plan maakt en heel praktisch hoe je een slimme contentplanning maakt, zodat er continuïteit in je social media blijft zitten.

Module 3: Je financiën goed geregeld

Donderdag 14 maart 2024 - 9.00 - 16.30 uur

Tijdens deze lesdag komen financiële cijfers tot leven. We hebben natuurlijk maar 1 dag, maar door deze module ga je begrijpen wat en waarom er financieel in jouw bedrijf omgaat. En je krijgt allerhande bespaartips! Het resultaat: Je begrijpt belangrijke financiële en fiscale aspecten voor je afbouwbedrijf, waardoor je kosten bespaart.

Module 4: Wat elke afbouwondernemer moet weten over wetgeving

Donderdag 21 maart 2024 - 15.00 - 20.30 uur

WKA, WAS, DBA… zomaar een paar wetten waar je als afbouwprofessional aan gehouden bent. En hoe zit het met de G-rekening, inlenersaansprakelijkheid en de identificatieverplichting? Deze module is geen eenvoudige, maar wel belangrijke cursusdag! Je krijgt de essentie van alle voor jou relevante wetgeving uitgelegd met behulp van praktische voorbeelden. Het resultaat: Je werkt conform geldende wetgeving voor het aannemen en uitbesteden van werk zonder onnodig risico te lopen.

Module 5: Efficiënt samenwerken voor meer plezier én een hoger rendement

Donderdag 28 maart 2024 - 9.00 - 16.30 uur 

Door de ingewikkelde logistiek en vele specialisten staat de bouw bekend om hoge faalkosten. Op een verrassende werkwijze leer je deze lesdag waar de faalkosten in jouw bedrijf zitten én hoe communicatie en effectieve werkvoorbereiding een hoger rendement geven. Het resultaat: Je vermindert onnodige kosten dankzij de juiste werkvoorbereiding en projectadministratie én werkt plezierig samen.

Module 6: Verkoopgericht acquireren, klantgericht adviseren en offreren

Donderdag 4 april 2024 - 15.00 - 20.30 uur 

Je leert om de vraag van jouw (potentiële) klant boven water te krijgen door goede vragen te stellen. En hoe je je bedrijf en jezelf slim en onderscheidend presenteert aan een ander. Hierdoor leer je een resultaatgericht verkoopgesprek te voeren. Vervolgens leer je een winnende offerte te schrijven, die opvalt ten opzichte van wat de concurrentie aanbiedt.

Module 7: Juridische valkuilen voor een afbouwondernemer

Donderdag 11 april 2024 - 09.00 - 16.30 uur

Je maakt offertes voor aannemers en particulieren, maar sluit ook contracten met onderaannemers en leveranciers. Meestal geen geliefd werk, maar al die contracten zijn ontzettend belangrijk. Wat kom je overeen, wanneer is het meer- en minderwerk, hoe lever je op, wanneer en waarvoor moet je waarschuwen? Wat mag wel, wat kan niet en wat leidt in de dagelijkse praktijk tot ellende? Dit leer je allemaal tijdens deze lesdag. Het resultaat: Je voorkomt juridische rompslomp en dat voelt wel zo zeker. 

Module 8: Arbeidsrecht en de CAO-Afbouw

Donderdag 18 april 2024 - 13.00 - 18.00 uur

Zodra je personeel in dienst hebt, of wilt gaan nemen, dan krijg je meteen te maken met de CAO Afbouw en het arbeidsrecht. Tijdens deze module krijg je alle ins and outs te horen en praktische handvatten om goede afspraken met medewerkers te maken. Het resultaat: Je kunt de CAO Afbouw slim toepassen, kent de essentie van het wettelijk arbeidsrecht en informeert medewerkers correct over regelingen die het extra aantrekkelijk kunnen maken bij jou te werken.

Module 9: Inspirerend en effectief leidinggeven

Dinsdag 23 april 2024 - 9.00 tot 16.30 uur

Hoe ga je om met klanten, medewerkers of collega’s op de bouw? Hoe geef je ze coachend leiderschap voor het beste resultaat? Deze module is een inspirerende lesdag met eyeopeners en praktische handvatten om jouw eigen leiderschap(kwaliteiten) grondig onder de loep te nemen. Het resultaat: Je draagt effectief je visie uit, werkt goed samen en staat hiermee voor hoge kwaliteit.

Module 10: De WOW-factoren van jouw onderneming!

Dinsdag 7 mei 2024 - 9.00 - 16.30 uur

Deze doe-dag pak je allemaal puzzelstukjes uit voorgaande modules en wordt jouw plaatje compleet. Daaraan koppel je vervolgens de bewuste inzet van tactische en operationele marketinginstrumenten. Klinkt het ingewikkeld? Deze lesdag kies je handige tools om jouw strategiekeuze ook echt in de werkprocessen te verankeren. Het resultaat: Je verhoogt de klantwaarde én gaat met gebruik van handige tools en checklijsten nóg efficiënter werken, waardoor je winstmarge vergroot.  

Branchecertificaat Toekomstgericht ondernemen

Examendag donderdag 23 mei 2024

De NOA-Ondernemersopleiding sluit je af met een heus examen (als je het branchecertificaat wilt, anders krijg je een bewijs van deelname). Dan presenteer je met trots jouw bedrijfsplan voor de toekomst. Na elke lesdag maak je namelijk een actieplan; tezamen vormen die actieplannen een prachtig verbeterplan voor jouw onderneming!

Nu inschrijven

Garandeer jezelf van méér plezier in ondernemen én zorg voor een beter bedrijfsresultaat! Voor € 700,- excl. btw volg je de volledige opleiding. De NOA-Ondernemersopleiding is onderdeel van het Winterprogramma. Schrijf direct in om jouw opleidingsplek te claimen:

Om er zeker van te zijn dat je geen robot bent, is het mogelijk dat het systeem je vraagt een eenvoudige optelsom te maken. Je moet dit antwoord dan verplicht geven om het formulier te kunnen verzenden.

 •  *
  naam@bedrijf.nl
 •  *
 • 06-12345678