18 april 2024
Cursus Arbeidsrecht en de CAO-Afbouw

Cursus Arbeidsrecht en de CAO-Afbouw

Zodra je personeel in dienst hebt - of gaat nemen - krijg je onmiddellijk van doen met de CAO-Afbouw en het Nederlandse arbeidsrecht. In de cao zijn onder meer afspraken gemaakt over de hoogte van het loon waar werknemers minimaal recht op hebben, over contracten voor onbepaalde én bepaalde tijd, opzegtermijnen, werktijden, et cetera.

Je krijgt ook uitleg over de bedrijfstak eigen regelingen die er zijn en waarvoor je als werkgever allemaal premies betaalt. Omdat de CAO-Afbouw op bepaalde onderdelen mag afwijken van het Nederlandse arbeidsrecht is deze cursus ook zeer interessant voor HR-medewerkers, want ook deze zaken worden besproken.

Deze cursus helpt je om de CAO-Afbouw correct toe te passen en door de ins en outs te kennen ook slim te gebruiken. Doe je dat niet, dan kan dat (meestal jaren later) leiden tot loonvorderingen of andere ongewenste consequenties. Deze derde lesdag uit de NOA-Ondernemersopleiding kan je veel problemen besparen en het nodige voordeel opleveren als je personeel in dienst hebt!

Tijdens deze cursus leer je:

  • de CAO-Afbouw goed toe te passen;
  • welke bedrijfstak eigen regelingen er zijn en waarom.

Jouw resultaat:

Je kunt de cao slim toepassen, kent de essentie van het wettelijk arbeidsrecht en kunt je medewerkers correct informeren over regelingen die in de afbouwsector bestaan.

Docent Jack Damen

Jack Damen is al bijna 25 jaar gespecialiseerd advocaat in arbeidsrecht en deelt daarnaast met veel plezier zijn kennis aan studenten van de hogeschool Avans.

Docent Frans Westerman

Beleidssecretaris sociale zekerheid en arbeidsvoorwaarden bij NOA. In zijn dagelijkse werk krijgt hij een grote hoeveelheid vragen over de CAO en allerhande vraagstukken over arbeidsvoorwaarden.

Handige informatie

Locatie: NOA, De Smalle Zijde 20A, 3903 LP Veenendaal
Aantal: Minimum aantal deelnemers: 10 (maximaal 20)
Duur: halve dag, van 13.00 tot 18.00 uur
Wanneer: 18 april 2024
Cursusprijs: € 130,00 excl. btw

Bekijk alle cursussen (en voorwaarden) die NOA in het Winterprogramma heeft opgenomen.

Ondernemersopleiding

Deze cursus is onderdeel van de NOA Ondernemersopleiding; 10 praktische lesdagen om allerhande ondernemersvaardigheden te verbeteren en slimmer én met meer rendement te ondernemen. Wil je deelnemen aan de volledig ondernemersopleiding? Bekijk die hier.

Inschrijven

Om er zeker van te zijn dat je geen robot bent, is het mogelijk dat het systeem je vraagt een eenvoudige optelsom te maken. Je moet dit antwoord dan verplicht geven om het formulier te kunnen verzenden.

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  • 06-12345678