Eenvoudig maatvoeren
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
28 juni 2021

‘Op één plek toegang tot alle modelinformatie’

Voordat NOA-lid Gepla in 2015 de eerste Tekla Structures-licenties van begunstigend lid Construsoft aanschafte, werden alle projecten nog op papier uitgewerkt. Dit leidde niet alleen tot veel dubbel werk, maar wanneer er een nieuwe versie van de tekeningen kwam, moest er weer helemaal opnieuw worden begonnen.

Yanne Gelissen, technisch commercieel adviseur bij Gepla, zag de mogelijkheden van het softwarepakket voor het afbouwbedrijf en nam het initiatief om het te implementeren in de werkzaamheden. Gelissen: “Nu heb je een model en daar kan je intern op verder bouwen. De werkvoorbereiders, de monteurs, iedereen werkt vanuit dezelfde bron. En we kunnen de klant tonen welke onderdelen in de opdracht zitten. Zelf heb ik geen bouwkundige achtergrond en toch had ik dankzij de gebruiksvriendelijkheid van het pakket Tekla Structures al snel onder de knie.”

Eenvoudig maatvoeren

Een indrukwekkende werkomgeving waar Gepla in opdracht van BAM Bouw en Techniek recent aan heeft meegebouwd is het nieuwe HQ kantoorgebouw van Canon Production Printing. “Het was ideaal dat we maar liefst 55.000 strekkende meter gefineerde houten latten in Tekla Structures konden maatvoeren”, vertelt Gelissen enthousiast. “Sommige stukken waren bijvoorbeeld 535 mm en andere weer 760 mm en om daar op papier een verschil in te maken is veel moeilijker. Daarnaast hadden we met de Organisator-functie op één plek toegang tot alle modelinformatie en konden we deze effectief beheren. Zo wisten we precies op welke locatie welke lengte hout moest komen en we konden in een oogopslag zien hoeveel latten van dezelfde lengte we voor het hele project nodig hadden.”

Lees op de website van Construsoft het volledige verhaal.

Deel dit artikel: