Nieuwe editie Gyproc® Wandenboek
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
30 maart 2021

Hét naslagwerk voor iedereen die professioneel wil werken met Gyproc wandsystemen

Gyproc wandsystemen van begunstigend lid Gyproc onderscheiden zich door de bijzondere prestaties op het gebied van geluidsisolatie, brandwerendheid, stootvastheid en warmte-isolatie. Dankzij de flexibele wandeigenschappen hebben de Gyproc wandsystemen een breed toepassingsgebied. Het Gyproc Wandenboek bevat bijna 300 wandsystemen, variërend van scheidings- en voorzetwanden tot inbraakwerende wanden en wanden voor ruimtes met een extreem hoge luchtvochtigheid zoals zwembaden. 

Levenslange systeemgarantie

Alle systemen in het Gyproc Wandenboek zijn onderbouwd door middel van rapporten van gerenommeerde instituten. In combinatie met de zekerheid van GyprocGarant, een levenslange systeemgarantie van Gyproc, biedt dit zekerheid voor alle betrokkenen in het bouwproces. GyprocGarant waarborgt de betrouwbaarheid van de systeemprestaties, biedt de zekerheid van volledige (technische) ondersteuning en garandeert dat alle systemen volledig getest zijn. 

Gericht op de praktijk

In het Gyproc Wandenboek staan vele verwerkingsvoorbeelden, duidelijke detailtekeningen en heldere beschrijvingen hoe met Gyproc wandsystemen voor praktisch elke situatie een oplossing te realiseren is.

De belangrijkste veranderingen in de nieuwste editie op een rij:

  • Gyproc HABITO® Wandsystemen toegevoegd 
    HABITO® wanden, de nieuwe generatie Gyproc wanden, worden opgebouwd met HABITO® gipskartonplaten en GypFrame profielen. Deze extreem stootvaste wanden zijn zeer geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Alle HABITO® wandsystemen voor scheidings- en voorzetwanden zijn opgenomen in de derde editie van het Gyproc Wandenboek.
  • Gyproc Inbraakwerende Wanden toegevoegd
    Speciaal voor de toepassing van inbraakwerende wanden heeft Gyproc HABITO® inbraakwerende wandsystemen ontwikkeld. Het systeem, bestaande uit GypFrame profielen en een beplating van HABITO®, heeft als grote voordeel dat de inbraakwerendheid wordt geleverd door de wand zelf. Hierdoor geldt voor de meeste Gyproc inbraakwerende wanden (WK2 en WK3) dat extra voorzieningen, zoals staalplaten, niet nodig zijn.

BIM-objecten via Gyproc BIM plug-in

Alle wandsystemen uit het Gyproc Wandenboek zijn ook te vinden in de Gyproc Selector. De Gyproc Selector biedt de mogelijkheid om eenvoudig het juiste wand- en plafondsysteem te selecteren en te zoeken op systeem en op toepassing. De informatie in de Gyproc Selector is altijd up-to-date. Tevens is van ieder systeem een BIM-object beschikbaar in de Gyproc BIM plug-in. Deze unieke plug-in is beschikbaar voor Revit (2017, 2018, 2019, 2020 en 2021) en Archicad (23 en 24).

Het Gyproc Wandenboek is eenvoudig aan te vragen via www.gyproc.nl/wandenboek 

Deel dit artikel: