19 maart 2024
Training Frijn- en haktechnieken natuursteen (dag 1)

Training Frijn- en haktechnieken natuursteen (dag 1)

Tweedaagse training: 19 & 26 maart 2024, van 08.30 tot 15.30 uur

Twee geweldige praktijkdagen voor de gevorderde natuursteenbewerker, waar twee (restauratie)technieken worden getraind: frijnwerk en handgekapte letters maken.

Frijnen is een sierbewerking van een natuurstenen oppervlak. Dit gebeurt vaak machinaal, maar in het handmatige frijnwerk herken je de échte vakman. Met de juiste techniek realiseer je een fraai ‘ribbelrandje’. Ook leer je deze dagen meer over de eigen regels en wetten die natuursteen heeft, want bij diepte en reliëf aanbrengen moet je ook rekening houden met de effecten die licht/schaduw geven. Ook leer je handmatig verdiepte letters kappen, waardoor je feitelijk niet de letter zelf ziet, maar de plek waar deze heeft gezeten.

De eerste dag start met theorie, om precies te weten waar je in de uitvoering op moet letten. Daarna ga je in natuursteen jouw eigen werkstukken maken. Het benodigde gereedschap wordt tijdens deze cursusdagen beschikbaar gesteld.

Docent

Corry Kussendrager, the-one-and-only docent voor natuursteenbewerking

Handige informatie

Locatie: ROC Midden Nederland, Harmonielaan 2 - Nieuwegein
Aantal: Minimum aantal deelnemers: 6 (maximaal 10)
Duur: Twee hele dagen, van 08.30 tot 15.30 uur
Wanneer: 19 & 26 maart 2024
Cursusprijs: € 150,00 excl. btw

Bekijk alle cursussen (en voorwaarden) die NOA in het Winterprogramma heeft opgenomen.

Inschrijven

Om er zeker van te zijn dat je geen robot bent, is het mogelijk dat het systeem je vraagt een eenvoudige optelsom te maken. Je moet dit antwoord dan verplicht geven om het formulier te kunnen verzenden.

  •  *
  • naam@bedrijf.nl