06 juli 2024
Rondje Hoorn

Rondje Hoorn

Leden van de hoofdsector Stukadoren & Afbouw kunnen zich weer voorbereiden op het inmiddels bekende ‘Rondje Stuc’. Zaterdag 6 juli staat de VOC-stad Hoorn op de planning. Een stad met een rijke historie en héél veel panden met prachtige gevels, dus het belooft een geweldige rondwandeling te worden.

In Hoorn liggen vervlogen tijden op straat. De rijke geschiedenis is soms letterlijk van de gevels af te lezen. De stad ontstond in 1300 en in de 17de eeuw was het een belangrijke VOC-stad. Vandaag de dag is dat niet alleen terug te zien aan de vele historische overheidsgebouwen, pakhuizen en herenhuizen maar ook aan alle ornamenten die de bewoners van weleer erop achterlieten.

Middelpunt van de oude stad is de Roode Steen, de voormalige kaasmarkt van Hoorn. Vanaf de Roode Steen maakt het eigenlijk weinig uit welke kant de wandeling opgaat. Kijk vooral goed omhoog, want daar ontdek je onder andere klok-, trap- en halsgevels. De oude haven mag absoluut niet in de wandeling ontbreken. Je krijgt er een uniek uitzicht op één van de prachtigste gevelrijen van Nederland.

Alle leden van de hoofdsector Stukadoren & Afbouw ontvangen een uitnodiging om samen met hun partner deel te nemen aan dit Rondje. Jaarlijks is het een leerzame en gezellige activiteit.