13 maart 2024
Cursus Afbouw App

Cursus Afbouw App

De Wkb stelt sinds 1 januari 2024 verzwaarde eisen op het gebied van de waarschuwingsplicht, het maken van opleverdossiers en de aansprakelijkheid na oplevering. Het is van belang dat je als ondernemer in de afbouw- en natuursteenbranche je rechten en plichten goed kent en dat je jouw bedrijfsprocessen waar nodig aanpast op deze nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Hiermee kun je de risico’s op aansprakelijkheidsstelling inperken.

De Afbouwapp van NOA & Afbouwkeur kan je helpen om digitale projectdossiers aan te leggen en te voorzien van fotomateriaal en de benodigde bewijsstukken. Ook bevat de app handige standaardformulieren – onder meer voor meerwerk en bij oplevering – die op de bouwplaats digitaal ondertekend kunnen worden door de klant.

Tijdens deze cursus krijg je van de NOA-huisadvocaat precies uitgelegd welke regels er voor jouw bedrijf van toepassing zijn. Maar ook wat je niet (gratis) hoeft te doen en op welke manier je zo eenvoudig mogelijk zaken kunt vastleggen. Vervolgens leer je aan de hand van een praktijkcase hoe en welke aspecten je de Afbouw App voor kunt gebruiken en op welke manier je medewerkers uitlegt om met de app te gaan werken.

Tijdens deze cursus leer je:

  • over de Wkb en wat wel en niet van toepassing is voor jouw bedrijf;
  • projectdossiers aan te maken;
  • medewerkers toe te kennen aan projecten;
  • taken aan te maken in de app;
  • zelf documenten en checklists toe te voegen;
  • de juiste documenten te selecteren voor een opleverdossier.

Jouw resultaat:

Na het volgen van deze cursus kom je beslagen ten ijs als opdrachtgevers je vragen naar de Wkb én je hebt de basis gelegd om met behulp van de gratis Afbouw App projectdossiers aan te maken en samen met je medewerkers of onderaannemers te voorzien van documenten voor het opleverdossier.

Docenten:

Ingeborg van Leusden, NOA-huisadvocaat
Bart van der Vorst, bedenker van de Afbouw App en sectormanager NOA

Handige informatie

Locatie: NOA, De Smalle Zijde 20A, 3903 LP Veenendaal
Minimum aantal deelnemers: 10 (maximaal 15)
Duur: halve dag, van 13.00 tot 17.00 uur
Wanneer: 13 maart 2024
Cursusprijs: € 75,00 excl. btw
Meenemen: breng zowel je laptop als mobiele telefoon mee naar deze cursus.

Bekijk alle cursussen (en voorwaarden) die NOA in het Winterprogramma heeft opgenomen.

Inschrijven

Om er zeker van te zijn dat je geen robot bent, is het mogelijk dat het systeem je vraagt een eenvoudige optelsom te maken. Je moet dit antwoord dan verplicht geven om het formulier te kunnen verzenden.

  • naam@bedrijf.nl
  •  *