16 april 2023
Training Frijn- en haktechnieken natuursteen

Training Frijn- en haktechnieken natuursteen

Wij zijn in overleg met de docent om een nieuwe datum in het najaar te plannen. Schrijf je wel vast in op onderstaand formulier en zodra wij meer weten hoor je van ons.

Tweedaagse training: van 08.30 tot 15.30 uur

Twee geweldige praktijkdagen voor de gevorderde natuursteenbewerker, waar twee (restauratie)technieken worden getraind: frijnwerk en handgekapte letters maken. 

Frijnen is een handmatige sierbewerking van een natuurstenen oppervlak, die nog regelmatig bij restauratiewerken wordt toegepast. Met de juiste techniek realiseer je een fraai ‘ribbelrandje’. Ook leer je deze dagen meer over de eigen regels en wetten die natuursteen heeft, want bij diepte en reliëf aanbrengen moet je ook rekening houden met de effecten die licht/schaduw geven. Je gaat handmatig verdiepte letters kappen, waardoor je feitelijk niet de letter zelf ziet, maar de plek waar deze heeft gezeten.

De eerste dag start met theorie, om precies te weten waar je in de uitvoering op moet letten. Daarna ga je in natuursteen jouw eigen werkstukken maken. Het benodigde gereedschap en materiaal wordt tijdens deze cursusdagen beschikbaar gesteld. 

Docent

Corry Kussendrager, natuursteenexpert

Handige informatie

Locatie: ROC Midden Nederland, Harmonielaan 2 - Nieuwegein
Aantal: Minimum aantal deelnemers: 6 (maximaal 10)
Duur: Twee hele dagen, van 08.30 tot 15.30 uur
Wanneer: datum volgt
Cursusprijs: € 150,00 excl. btw

Bekijk alle cursussen (en voorwaarden) die NOA in het Winterprogramma heeft opgenomen.

Inschrijven

Om er zeker van te zijn dat je geen robot bent, is het mogelijk dat het systeem je vraagt een eenvoudige optelsom te maken. Je moet dit antwoord dan verplicht geven om het formulier te kunnen verzenden.

  •  *
  • Conform ID-kaart
  • Conform ID-kaart
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  • - -
    Dag - Maand - Jaar