Welke wet- en regelgeving wijzigt overheid per 1 juli 2022?
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
16 juni 2022

Wijzigingen wetgeving per 1 juli

Per 1 juli 2022 verandert de overheid voor een aantal ondernemers gerelateerde zaken de wet- en regelgeving. Die zetten we natuurlijk overzichtelijk voor je op een rijtje, zodat je weet waar je aan toe bent en waar je op moet letten.

Betalingstermijn naar 30 dagen

We hebben er al vaker over geschreven: per 1 juli moeten grote bedrijven facturen binnen 30 dagen gaan betalen. Dat is tot nu toe vastgesteld op 60 dagen. Lees er meer over

Stijging minimumloon

Per 1 juli stijgt het minimumloon voor medewerkers van 21 jaar en ouder naar € 1.756,20. Als er per week wordt uitbetaald, dan wordt het bedrag per 1 juli € 405,30.

Tijdelijke verlaging energie btw

De overheid verlaagt per 1 juli tijdelijk de btw op energie. Waarschijnlijk tot het eind van 2022 daalt het btw-percentage van 21% naar 9%. Hiermee wil de overheid ondernemers tegemoet te komen in de grote prijsstijgingen van aardgas, elektriciteit en stadsverwarming.

Afschermen privé adres Handelsregister

Per 1 juli wordt het onder voorwaarden mogelijk voor zelfstandig ondernemers om het privé adres af te schermen in de Kamer van Koophandel. Veel ZZP’ers vinden het vervelend dat hun adres in het Handelsregister te bekijken is. Als er sprake is van (waarschijnlijke) dreiging kan een privé adres worden afgeschermd. Meer info op de website van de KvK. 

 

Deel dit artikel: