Interactief én actief
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
16 september 2021

Terrazzo dag 2021

Vrijdag 10 september trokken de Terrazzo-vakbroeders door de Leersumse bossen én kon er in NOA-verband eindelijk weer eens fysiek worden gediscussieerd over het vakmanschap. De stortbui mocht de pret niet drukken, want de reacties van deelnemers waren lovend!

Ondanks de topdrukte bij de Terrazzo-leden was de opkomst goed; leden hadden er zin in om elkaar te ontmoeten en het inhoudelijke met het aangename te combineren. Zelfs de stortbui tussendoor kon de pret niet drukken. Door de weersverwachtingen hadden we het programma wel al iets omgegooid, zodat de leden na een hartelijk welkom nog droog konden beginnen… De keuze was een wandeltocht met de boswachter door de mooie natuur bij Leersum, of onder begeleiding van deskundige instructeurs met een mountainbike de bossen in duiken.

De wandelaars waren voorzien van paraplu’s en de mountainbikers kregen de stortbui over zich heen, maar als je eenmaal bent begonnen met fietsen maakt het allemaal niet meer uit. Na afloop werden de mountainbikers afgespoeld met de tuinslang en werd er ‘ware broederliefde’ getoond: niet iedereen had aan reservekleding gedacht, maar er werd volop uitgewisseld en doorgeschoven, zodat iedereen weer fris en fruitig aan kon schuiven bij de interessante en interactieve sessie met Onno de Vries van TBA. De vloerenkenner bij uitstek bracht vol passie een betoog over de mogelijkheden en onmogelijkheden van vloerverwarming onder een terrazzovloer.

Na de boeiende sessie - waar de Terrazzo vakbroeders heerlijk met elkaar over vakinhoudelijke details konden discussiëren - benadrukte Jilles Maarschalkerweerd, voorzitter van de NOA-sectie Terrazzo, de urgentie van de verplichte Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Inspectie SZW heeft namelijk aangekondigd vanaf 1 oktober 2021 steviger te controleren op het hebben en actueel houden ervan. Lees hierover ook ons artikel over meer controles RI&E. Ook John Kerstens, die voor de ALV van NOA op 23 september a.s. is voorgedragen als nieuwe voorzitter, kwam alvast kennismaken met de Terrazzo-leden. Zijn komst werd zeer gewaardeerd. Als afsluiter werd gezellig na geborreld en gegeten, waarna iedereen met een voldaan gevoel naar huis ging.

Deel dit artikel: