Per 2020 verplicht nieuw portaal
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
21 november 2019

Nieuw portaal loonaangifte

Werkgevers die hun aangifte loonheffingen doen met het programma van de Belastingdienst, moeten per 2020 gebruik gaan maken van ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’. Tot 2020 mag u kiezen tussen het huidige programma en dit nieuwe portaal.

Het nieuwe portaal is een online omgeving. Vanaf de eerste loonaangifte van 2020 moet u als werkgever er gebruik van maken als u nu gebruikmaakt van het programma voor de loonaangifte van de Belastingdienst. Dit programma mag alleen nog voor de aangiften loonheffingen over de rest van 2019 worden gebruikt. Daarna wordt het niet langer ondersteund en moet u dus gebruik maken van ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’.

Portaal met eHerkenning

Eén van de veranderingen is dat voor ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’ eHerkenning nodig is, net als voor het werkgeversportaal van UWV. U kunt trouwens nu al overstappen naar het nieuwe portaal, maar dat hoeft niet. Aan u de keuze om er pas per het eerste tijdvak van volgend jaar gebruik van te gaan maken.

Of softwarepakket gebruiken

Werkgevers mogen ook kiezen voor een salarissoftwarepakket van een externe aanbieder. U hoeft dan geen gebruik te maken van het online portaal van de Belastingdienst. De keuze voor zo’n softwarepakket kunt u weloverwogen maken met de Marktanalyse Salarissoftwarepakketten 2019-2020 (N.B. hiervoor moet u wel een gratis account aanmaken via Rendement Online). In deze tabel kunt u filteren op functionaliteiten die u handig of noodzakelijk vindt en zo de aanbieders vergelijken die aan deze eisen voldoen.

Deel dit artikel: