De afbouw gaat digitaal
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
26 maart 2021

Allereerste NOA Cafe enthousiast ontvangen!

Het NOA Café was op donderdag 25 maart het allereerste online evenement voor afbouwprofessionals. Iedere deelnemer kon vanachter hun eigen pc of laptop inloggen en kiezen welke programmaonderdelen de voorkeur hadden. Er was een veelheid aan actuele onderwerpen die in korte tijd door deskundige sprekers werden uitgelegd. Ook kon er worden ge-speeddate, konden deelnemers 1-op-1 videobellen en chatten. Dat was natuurlijk even aftasten en uitproberen, maar we kunnen terugkijken op een heel geslaagd evenement!

In de opnamestudio’s van Activo, onze partner voor dit eerste online evenement, liep de spanning begin van de middag flink op: er moest tegelijkertijd vanuit verschillende studio’s worden gelivestreamd, en er waren ook sprekers die vanuit huis inlogden en hun verhaal deden. Technisch een spannende uitdaging. En ook voor NOA-medewerkers Bob, Ester en Gemma was er een vuurdoop. De verschillende programmaonderdelen werden door hun aan elkaar gepraat: ze startten met knikkende knietjes en gierende zenuwen, maar ontpopten zich in no-time tot volleerd presentators en quizmasters. 

De ‘kijkers’ thuis moesten natuurlijk ook nog even wennen. Op welk knopje moet ik drukken, doet mijn camera het nu wel of niet, en waar kan ik mijn vragen stellen aan de spreker? Soms viel een live verbinding heel even weg, of zat er iets vertraging op de lijn, maar dat mocht de pret niet drukken. Het systeem was gebruikersvriendelijk en alle cafébezoekers waren in opperbeste stemming, dus de sfeer zat er meteen goed in.

Ook Björn Kuipers, Nederlands meest bekende scheidsrechter, bezocht het NOA Café. Met een wervelende presentatie vol voetbalfragmentjes en moeilijke beslismomenten liet hij alle aanwezige NOA-ondernemers zien dat “fouten maken mag, als je ze maar durft toe te geven én wil herstellen”. Hij bood volop inspiratie en benadrukte het belang van teambuilding en lef. 

Er waren deze middag heel veel korte, interactieve lezingen en paneldiscussies bij te wonen. Super interessante onderwerpen passeerden de revue, waarvan een kort verslag en de beste tips van een heel aantal volgende week in het vakblad Afbouwzaken verschijnen. Gelukkig komen volgende week de opnames van de lezingen ook nog online! Iedereen kan dan gratis de video’s bekijken. Handig voor mensen in het NOA Café die moesten kiezen voor een bepaalde lezing, maar een ander ook heel interessant leek. En voor alle leden die het NOA Café gemist hebben…

Hou onze nieuwsvoorziening en social media goed in de gaten, want zo snel mogelijk zullen we onze verslaglegging uitbreiden met video’s en concrete tips!

Deel dit artikel: