Digitale dossiers realtime op orde!
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
06 november 2023

Afbouwapp van NOA & Afbouwkeur

De Afbouwapp voor NOA-leden en Afbouwkeur-deelnemers draagt bij om bedrijfsprocessen slim te digitaliseren en projectdossiers digitaal te beheren. Er is een dashboard om processen, taken en formulieren in te richten en een mobiele app om on-the-job foto’s toe te voegen en formulieren te ondertekenen. Binnen 1 centraal systeem hou je project- en opdrachtinformatie realtime op orde.

De Afbouwapp helpt je om digitale projectdossiers aan te leggen, om medewerkers en onderaannemers te informeren over werkzaamheden, om op het werk de veiligheid te toetsen en om opdrachtgevers digitaal te laten tekenen voor meerwerk en oplevering. Er kunnen ook eenvoudig foto’s en documenten aan een project worden toegevoegd. Bij afronding van een project download je vervolgens de onderdelen die je wenst toe te voegen aan een opleverdossier en het volledige bestand kan direct als pdf aan de opdrachtgever worden gemaild.

Dashboard en mobiele app

Ieder bedrijf* dat de Afbouwapp wil gebruiken, geeft bij NOA of Afbouwkeur aan wie de beheerder wordt. De basisgegevens van het bedrijf en de contactgegevens van de beheerder worden door een administrator van NOA & Afbouwkeur ingevoerd, waarna de beheerder inloggegevens en de handleiding ontvangt. Hiermee word je stap voor stap door het dashboard geleid. De beheerder kan vervolgens vanuit het dashboard medewerkers en onderaannemers toegang en inloggegevens voor de mobiele app geven.

Handleiding Afbouwapp

Beheerders van de Afbouwapp kunnen gebruik maken van de uitgebreide handleiding. Met behulp van schermweergaven en voorbeelden staat beschreven hoe er nieuwe projecten kunnen worden aangemaakt, hoe medewerkers kunnen worden toegevoegd, hoe er standaardformulieren kunnen worden aangepast, hoe bijlagen kunnen worden toegevoegd en hoe van afgeronde projecten met een druk op de knop een opleverdossier kan worden gemaakt. Download de handleiding.

Hulpmiddel Wkb

De Afbouwapp is een handig hulpmiddel bij toepassing van de nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. De Wkb, die samen met de aangepaste Omgevingswet op 1 januari 2024 in werking treedt, zorgt voor verzwaarde eisen op het gebied van:

 • Waarschuwingsplicht
 • Opleverdossiers
 • Aansprakelijkheid na oplevering

Het is van belang dat je als ondernemer in de afbouw- en natuursteenbranche je rechten en plichten goed kent en dat je jouw bedrijfsprocessen waar nodig aanpast. Hiermee kun je de risico’s op aansprakelijkheidsstelling inperken. De Afbouwapp van NOA & Afbouwkeur helpt jouw bedrijf om digitale projectdossiers aan te leggen en te voorzien van fotomateriaal en de benodigde bewijsstukken. Wil je weten welke gevolgen de Wkb heeft voor jouw bedrijf? Bekijk dan onze pagina ‘Alles over de Wkb’.

De voordelen van de Afbouwapp

 • Snel en eenvoudig projectdossiers maken en onderhouden
 • Projectinformatie deel je makkelijk met het team
 • Alle medewerkers kunnen het digitale dossier vanaf hun mobiel aanvullen
 • Opdrachtgevers kunnen (deel)opleveringen en meerwerk digitaal ondertekenen
 • Projectvoortgang kan op afstand worden gemonitord
 • Selecteer en deel simpel de documenten voor het opleverdossier

Afbouwapp gebruiken

Wil jij de Afbouwapp voor jouw bedrijf* gaan gebruiken? Bedenk dan wie de beheerder van het dashboard voor jouw onderneming wordt en geef onderstaand zijn/haar gegevens aan ons door. Een administrator van NOA & Afbouwkeur zorgt er vervolgens voor dat binnen 3 werkdagen een account wordt aangemaakt en dat de beheerder inloggegevens en uitleg ontvangt.

Om er zeker van te zijn dat je geen robot bent, is het mogelijk dat het systeem je vraagt een eenvoudige optelsom te maken. Je moet dit antwoord dan verplicht geven om het formulier te kunnen verzenden.

 •  *
 • naam@bedrijf.nl

Volg de Afbouwapp cursus

Met de handleiding kun je het gebruik van de Afbouwapp natuurlijk stap voor stap eigen maken, maar we bieden in het NOA Winterprogramma van 2024 ook een speciale cursus: Je krijgt allereerst precieze uitleg over de nieuwe Wkb en de gevolgen voor jouw bedrijf. Vervolgens ga je onder begeleiding aan de slag in het dashboard van de app. Je leert:

 • Projectdossiers aan te maken
 • Medewerkers toe te kennen aan projecten
 • Taken aan te maken
 • Projecten in het dashboard te monitoren
 • Zelf documenten en checklists toe te voegen
 • De juiste documenten te selecteren voor een opleverdossier

Op 11 januari 2024 vindt de cursus plaats bij NOA in Veenendaal. Schrijf direct in 

*Ledenvoordeel
Gebruik van de Afbouwapp is uitsluitend voor leden van NOA en deelnemers van Afbouwkeur. NOA & Afbouwkeur stellen de Afbouwapp kosteloos ter beschikking. Hiermee faciliteren we de digitalisering van aangesloten bedrijven, bevorderen we de kwaliteit van de branche en bieden we een praktische tool voor opleverdossiers.

 

Deel dit artikel: