Meerdere subsidiemogelijkheden
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
14 juli 2022

Zonnepanelen

Wellicht is de vakantietijd een mooi moment om eens na te denken over de verduurzamingsmogelijkheden van jouw bedrijfspand. Afhankelijk van de grootte van het gebouw en de ligging kan het interessant zijn om zonnepanelen te laten plaatsen.

Met de zonnepanelen wek je zelf energie op en zul je de waarde van het onroerend goed vergroten. Natuurlijk is het plaatsen van de panelen een flinke investering. Maar als het goed is, zorgt dit op de langere termijn met een gemiddeld rendement voor aanzienlijk lagere energiekosten, waardoor de investering zich terug zal verdienen. De overheid stimuleert daarnaast particulieren en bedrijven middels enkele subsidieregelingen en belastingaftrek om te verduurzamen. 

ISDE-subsidie

Zakelijk gebruikers, oftewel rechtspersonen, kunnen met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) een gebouw verduurzamen met een kleinschalig zonnepanelen project. De subsidie voor zonnepanelen loopt van 3 januari 2022 tot en met 31 december 2023. Meer info op de website van RVO.

Belastingaftrek

Wanneer je als bedrijf zonnepanelen (laat) plaatsen, dan kun je de btw aftrekken en gebruik maken van de algemene investeringsaftrek. Bovendien mogen bedrijven die op deze manier verduurzamen gebruik maken van de EIA, de energie-investeringsaftrek (EIA) en KIA, de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Soms zijn er ook nog aanvullende subsidies van bijvoorbeeld de provincie waar je aanspraak op kunt maken. 

SDE++ subsidie

Grootschalig duurzame energieprojecten kunnen subsidie aanvragen vanuit de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). Deze regeling is voor bedrijven en non-profitorganisaties. Lees hier meer over op de website van RVO. 

Deel dit artikel: